میانگین نمرات شدت درد به دنبال تجویز مسکن های مختلف در بیماران مراجعه کننده به اورژانس
محل انتشار: فصلنامه پژوهش سلامت، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 203
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-7-2_007
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: درد یکی از رایج ترین علل مراجعه به بخش اورژانس می باشد که کنترل موثر آن یکی از مشکلات مهم بیمارستانی محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی میانگین نمرات درد به دنبال تجویز مسکن های مختلف در بیماران مراجعه کننده به اورژانس طراحی شده است.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی روی بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان بعثت سنندج در سال ۱۳۹۶ انجام شد. داروهای ضددرد شامل استامینوفن، فنتانیل، مورفین سولفات، کتورولاک و متادون بود. شدت درد بیماران توسط سیستم نمره دهی ۱۰ نمره ای قبل و بعد از تزریق دارو مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها در نرم افزار IBM SPSS Statistics ۲۲.۰ و با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه، آنالیز واریانس با اندازه های تکراری و تحلیل کواریانس انجام شد.
نتایج: تعداد ۳۸۸ نفر وارد مطالعه شدند که ۴/۶۲ درصد (۲۴۲ نفر) مرد و ۶/۳۷ درصد (۱۴۶ نفر) زن بودند. میانگین سن افراد مورد مطالعه ۴/۳۷ سال بود. مسکن استامینوفن با ۷/۳۹ درصد (۱۵۴ نفر) بیشترین و مسکن متادون با۱/۲ درصد (۸ نفر) کمترین میزان استفاده را داشتند. اگر چه در نتایج تحلیل واریانس یک طرفه میانگین شدت درد در استفاده از هر کدام از مسکن های مختلف در ابتدا و بعد از ۱۵ دقیقه به صورت معنی داری متفاوت بود (P=۰.۰۰۱)، اما نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که رابطه بین نوع مسکن با کاهش درد در زمان های بعد معنی دار نیست.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، در سنجش شدت درد و رابطه کاهش درد با نوع مسکن های دریافتی، میزان شدت درد اولیه فاکتور تاثیرگذار بوده و می تواند نقش مخدوشگر اصلی را داشته باشد. تفسیر کاهش درد و تفاوت مقدار کاهش درد بر اساس نوع مسکن های دریافتی و بدون در نظر گرفتن شدت درد اولیه مفهوم صحیحی نیست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهنام موحد
Kurdistan University of Medical Sciences
قانع مردانی
Kurdistan University of Medical Sciences
زانا رمضانی
Kurdistan University of Medical Sciences
لیلا عزیزخانی
Department of Emergency Medicine, School of Medicine, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran.
مریم زمانی
Asadabad School of Medical Sciences,
ساسان ناوخاصی
Asadabad School of Medical Sciences,
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :