بهینهسازی چندهدفی و مقاوم پروفیل تیر FGM تحت جرم متحرک و بارگذاری حرارتی
محل انتشار: بیستمین کنفرانس سالانه مهندسی مکانیک
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,520
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISME20_263
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1391
چکیده مقاله:
ترکیباتFGM یکی از انواع مواد مرکب هستند که در ساخت آنها،بسته به نیاز طراح، از مواد گوناگون از جمله فلزها و سرامیکها استفاده میشود. در این مواد بسته به نوع کاربرد، در قسمتهایمختلف سازه نسبتهای مختلفی از مواد سازنده وجود دارد. این نسبتها در نهایت بیانگر پروفیل ساختاری سازه میباشند. در این مقاله طراحی بهینهای چندهدفی تیر FGM که همزمان تحت بار دینامیکی به شکل جرم متحرک و میدان حرارتی یک بعدی در راستای ضخامت قرار دارد، مورد بررسی قرار گرفته است. برای تحلیل دینامیکی، از تئوری تیر تیموشنکو استفاده شده است و با به دست آوردن عبارات انرژی و جایگذاری در معادلات لاگرانژ معادلات دیفرانسیل حرکت سیستم به دست میآیند. همچنین میدانهای جابهجایی با روش جمع مدها [ 1] در عباراتهای انرژی جایگذاری شدهاند. با حل عددی این معادلات میدانهای جابجایی، که تابع زمان و راستای طولی تیر میباشند، محاسبه میشوند. چهار پارامتر جرم متحرک، سرعت متحرک، پهنای تیر و دمای سطح بالایی تیر به عنوان پارامترهای نامعین احتمالاتی در نظر گرفته شدهاند. برای بهینهسازی چندهدفی سه تابع هدف وزن، بیشینهی تنش و بیشینه- ی جابهجایی عرضی تیر مدنظر قرار گرفتهاند. به منظور عملکرد مقاوم تیر در فضای نامعین، علاوه بر میانگین توابع هدف فوق، واریانس آنها نیز در نظر گرفته میشود. با استفاده از الگوریتم ژنتیک مقادیر درصد مواد سازنده در بالا و پایین تیر و اندیس کسر حجمی (متغییرهای طراحی) به گونهای انتخاب میشوند که توابع هدف بهینه شوند. منحنیهای پارتو که شامل نقاط غیر برتر و بهینهی طراحی است ارائه میشوند و نقطهی مصالحهی طراحی از بین نقاط پارتو انتخاب میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معین عبداله سلیمی
دانشگاه گیلان / دانشکدهی فنی
علی جمالی
دانشگاه گیلان / دانشکدهی فنی
رضا انصاری
دانشگاه گیلان / دانشکدهی فنی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :