بررسی روند پنج ساله وضعیت تحصیلی دانشجویان شاهد وایثارگر دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد و مقایسه آن با دانشجویان غیر شاهد دانشگاه (۱۳۸۹-۱۳۸۴)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 119

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMED-11-3_006

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: با توجه به نقش دانشگاه ها در تربیت نیروی متعهد ومتخصص مورد نیاز جامعه، بررسی وضعیت نظام آموزشی و آگاهی از نقاط قوت، ضعف و کاستی ها در فرآیند تحصیل دانشجویان یکی از اهداف مهم برای نیل به اهداف عالیه انقلاب اسلامی می باشدواز جایگاه واهمیت ویژه برخوردار می باشد.دراین راستا فرزندان معظم شهداءوایثارگران باورودبه دانشگاهها وموسسات آموزش عالی کشوراستمراربخش جهاد مقدس در سنگر علم و دانش می باشند که بررسی روند وضعیت تحصیلی آنان در مقاطع مختلف زمانی می تواند منجر به قضاوت دقیق از پیشرفت علمی این عزیزان باشد.طراحی و اجرای برنامه های مناسب یک امر ضروری است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی روند پنج ساله وضعیت تحصیلی دانشجویان شاهد وایثارگر دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی  شهید صدوقی یزد و مقایسه آن با دانشجویان غیر شاهد دانشگاه انجام شد. روش بررسی: این مطالعه بصورت مقطعی روی ۹۵۹ دانشجوی شاهد و ایثارگر و ۷۷۰ دانشجوی غیر شاهد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و به منظور بررسی روند ۵ ساله وضعیت تحصیلی دانشجویان شاهد دانشگاه ( ۱۳۸۴-۸۹ ) ومقایسه آن با دانشجویان غیر شاهد که از نظر جنسی و رشته تحصیلی با آنها همسان شده بودند صورت گرفت . اطلاعات دموگرافیک و تحصیلی دانشجویان هردو گروه از سیستم سما ء دانشگاه و پرونده دانشجویی آنها جمع آوری و در پرسشنامه محقق ساخته ثبت گردید.معدل تحصیلی به عنوان متغیر پیامد در نظر گرفته شد که بصورت ترم به ترم و سال به سال و از ابتدای سال تحصیلی ۸۴ بین دو گروه مورد بررسی ومقایسه قرار گرفت. آزمون های آماری Student t-test و Repeated ANOVA  جهت آنالیز و مقایسه دو گروه و با سطح اطمینان ۹۵ درصد مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: مطالعه روند معدل دانشجویان شاهد در طول پنج سال( ۱۰ ترم تحصیلی) نشان داد که از نظر آماری ارتقاء معناداری یافته است به طوریکه از ۶۸/۱۴ در سال ۸۴ به ۴۴/۱۵ در سال ۸۹ رسیده است. میانگین وانحراف معیار معدل کل دانشجویان غیر شاهد (۱۵/۹۴(۲/۷ در مقایسه با معدل دانشجویان شاهد  ۱۵/۲۰(۱/۸۶)مقداری بیشتر بود (p<.۰۵) لیکن مقایسه نقطه به نقطه معدل ۱۰ ترم تحصیلی دانشجویان دو گروه نشان داد که در ۵ ترم هیچگونه تفاوت معنادارآماری بین میانگین معدل آنها وجود ندارد ودر بقیه ترمهای تحصیلی تفاوت در حد متوسط ۵/. معدل بوده است. مقایسه میانگین ها بر حسب جنسیت در دو گروه نیز نتایج مشابه مقادیر پیشگفتار را داشته است. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که فاصله معدل دانشجویان دو گروه در حد ۵/. معدل بوده و علیرغم معنادار بودن آماری این فاصله، می توان گفت که  از نظر ملاک ها و معیارهای آموزشی تفاوت یاد شده قابل توجه نمی باشد و روز به روز این تفاوت ها به سمت کم شدن پیش می رود .

نویسندگان

محمد حسن لطفی

MD, PhD, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

جواد وطنی ستوده

MD, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

محمد رضا حیدری

BSc, Deputy for Education, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Motlagh M.E, Hussein Elhampour, Shakurnia A. Factors Affecting Students' Academic ...
  • Motaleb Nejad M, Bijani A, Isapour R, Ghanbari M . ...
  • Sharifian A. Factors Effecting Educational Progress of the Shahed University ...
  • نمایش کامل مراجع