لزوم ادغام هنر در آموزش علوم پزشکی از دیدگاه خبرگان حوزه ی آموزش
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 242
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMED-16-4_004
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: پزشکی فقط یک علم بیولوژیک نیست، بلکه هنر برخورد با ابعاد انسانی و معنوی را نیز شامل می شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی نظر متخصصان آموزشپزشکی کشور و دانشجویان در خصوص ادغام هنر در برنامه درسی علوم پزشکی صورت گرفت.
روش بررسی: دراین پژوهش چندروشی (multi-method) ۲۲ نفر از خبرگان برجسته حوزه آموزش و ۳۵ نفر از دانشجویان آموزش پزشکی کشور شرکت کردند. ابزار پژوهش، پرسشنامه ی محقق ساخته با هفت سوال در مورد ضرورت تلفیق هنر در آموزش پزشکی بود که به طور همزمان مطالعه کمی، مطالعه کیفی و تحلیل داده ها انجام شد. روش کمی مطالعه بصورت توصیفی- تحلیلی و در بخش کیفی از تحلیل محتوا استفاده شد. روایی صوری و محتوایی ابزار با نظر اساتید و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ (۸۳/۰ = α) تایید شد.
نتایج: ۱۰۰ درصد از خبرگان و ۸۰ درصد از دانشجویان آموزش پزشکی کشور، موافق تلفیق هنر در آموزش پزشکی بودند و اذعان داشتند که بهطور رسمی در دانشگاه های کشور وجود ندارد و گنجاندن آن را در برنامه درسی پزشکی را لازم دانستند. از دیدگاه شرکت کنندگان، هنر درآموزش پزشکی کاربرد های فراوانی ازجمله بهبود یاددهی و یادگیری، ارتقاء خلاقیت، ارتقاء عواطف، ماندگاری مطالب در ذهن، یادگیری کاربردی و پرورش تفکر انتقادی و خلاق دارد.
نتیجه گیری: مجموعه ی نظرات خبرگان و دانشجویان بر ضرورت ادغام هنر در برنامه درسی علوم پزشکی و نیز بکارگیری شیوه یاددهی- یادگیری بر مبنای هنر در رشتههای علوم پزشکی تاکید داشتند. اما بهتر است بهگونهای باشد که بار آموزشی بیشتری به دانشجویان تحمیل نشود.
کلیدواژه ها:
Spirituality ، Integration ، Education expert ، Art ، Medical education ، معنویت ، خبرگان آموزش ، ادغام ، هنر ، آموزش پزشکی
نویسندگان
افسانه بهرامی
Clinical Research Development Unit, Imam Reza Hospital, Faculty of medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
فرشید عابدی
Infectious Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
خیرالنسا رمضان زاده
Department of Education, Faculty of Education and Psychology, University of Birjand, Birjand, Iran
خدیجه فرخفال
Cardiovascular Diseases Reaserch Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :