ارائه مدل ساختاری کمک طلبی بر اساس خودتعیین گری، خودشفقت ورزی و شکفتگی با نقش میانجی درگیری تحصیلی و باورهای انگیزشی دانش آموزان
محل انتشار: فصلنامه مطالعات برنامه درسی، دوره: 17، شماره: 66
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 308
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSCSI-17-66_010
تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1401
چکیده مقاله:
هدف مقاله، مدل ساختاری کمکطلبی بر اساس خودتعیینگری، خودشفقتورزی و شکفتگی با نقش میانجی درگیریتحصیلی و باورهای انگیزشی دانشآموزان بود. روش پژوهش همبستگی با تکنیک مدلیابی معادلات ساختاری بود. از جامعه آماری دانشآموزان دختر متوسطه۲ تهران، به حجم ۵۳۹ دانشآموز، با نمونهگیری تصادفی خوشهای انتخاب و به ابزارهای پژوهش پاسخ دادند. در این پژوهش از پرسشنامههای کمکطلبی رایان و پنتریچ، درگیریتحصیلی شوفلی و بکر، باورهایانگیزشی پنتریچ و همکاران، خودشفقتورزی نف، خودتعیینگری ایلاردی و همکاران، و شکفتگی داینر و همکاران استفاده شد. دادهها با SPSS۲۳ وAMOS۲۳ تجزیه و تحلیل و یافتهها نشان دادند بین خودتعیینگری، شکفتگی، درگیریتحصیلی و باورهایانگیزشی با کمکطلبی رابطه معنادار وجوددارد. بین خودشفقت ورزی و کمکطلبی رابطه وجود نداشت. نتایج مدلیابی معادلات ساختاری نشان داد درگیری تحصیلی و باورهای انگیزشی نقش میانجی گری کامل را در پیش بینی کمک طلبی براساس خودتعیینگری دارند. از نتایج این پژوهش ظرفیت کاربست آن در آموزشهای همه جانبه در تعلیم و تربیت است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم صمصامی
دبیر و مدرس آموزش خانواده
لیلا ذوقی
استادیار گروه روانشناسی و عضو هیات علمی، دانشگاه علوم انتظامی امین
محمدمهدی شریعت باقری
استادیار گروه روانشناسی تربیتی و عضو هیات علمی ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :