تاثیر ۶ هفته تمرینات تنفسی ثبات عصبی عضلانی پویا (DNS) بر تعادل و کیفیت زندگی بعد از زایمان در زنان نخست زا مبتلا به کمردرد
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 177
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-25-5_009
تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: دوران پس از زایمان، مرحلهای حیاتی است که پیامدهای ناشی از آن میتواند منجر به بروز مشکلاتی مانند کاهش تعادل و کیفیت زندگی شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات تنفسی ثبات عصبی- عضلانی پویا بر تعادل و کیفیت زندگی پس از زایمان زنان نخستزا مبتلا به کمردرد انجام شد. روشکار: این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده در سال ۱۳۹۹ بر روی ۲۴ نفر از زنان نخستزای مبتلا به کمردرد پس از زایمان مراجعه کننده به بیمارستان تخصصی زنان و زایمان ام البنین (س) مشهد انجام شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه ۱۲ نفره تجربی و کنترل تقسیم شدند. بررسی متغیرهای تعادل ایستا و پویا و کیفیت زندگی قبل و بعد از دوره به ترتیب به وسیله آزمونهای تعادل ایستا شارپندرومبرگ، آزمون زمان برخاستن و رفتن و پرسشنامه کیفیت زندگی اندازهگیری شد. گروه تجربی به مدت ۶ هفته در برنامه تمرینی شرکت کردند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۲۳) و آزمونهای پارامتریک و روش آماری تحلیل واریانس برای اندازههای تکراری انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافتهها: در گروه تجربی، تغییرات تعادل ایستا با چشمان باز و بسته، تعادل پویا و کیفیت زندگی پس از زایمان معنادار بود (۰۰۵/۰>p)، اما در گروه کنترل و در متغیرهای تعادل ایستا با چشمان باز (۷۰۱/۰=p)، با چشمان بسته (۲۲۰/۰=p)، تعادل پویا (۳۳۹/۰=p) و کیفیت زندگی (۲۱۰/۰=p) تفاوت معناداری مشاهده نگردید. در بررسی نتایج بینگروهی با آزمون اندازههای تکراری، تفاوت معناداری بین دو گروه در متغیرهای تحقیق مشاهده شد (۰۰۵/۰>p). نتیجه گیری: تمرینات ثبات عصبی- عضلانی پویا، یک مداخله درمانی و غیرتهاجمی مناسب، کمهزینه و ایمن می باشد که میتواند به عنوان یکی از بهترین مداخلهها برای زنان پس از زایمان استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وجیهه قوی پنجه
کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، گروه علوم ورزشی، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مشهد، ایران.
ناصر محمد رحیمی
استادیار گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، گروه علوم ورزشی، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مشهد، ایران.
فریده اخلاقی
استاد گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :