تشخیص بهتر سلامت رانندگان با بهره گیری از شبکه عصبی مصنوعی
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 9، شماره: 1
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 183
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-9-1_001
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
چکیده مقاله:
هدف: عدم کنترل سلامت رانندگان باعث مرگ انسان های سالم در بهترین دوره زندگی از نظر کارایی، تندرستی می شود و هزینه های مالی زیادی را بر کشور تحمیل می کند. هدف این مطالعه طراحی سیستم هوشمند با استفاده از شبکه عصبی MLP و RBF جهت تشخیص سلامت رانندگان است.
روش بررسی: ۳۵۰ نمونه از پرونده رانندگان مراجعه کننده به مرکز طب کار استان ایلام انتخاب گردید، سپس اطلاعات بالینی از پرونده رانندگان بصورت چک لیست با استفاده از نظر متخصصان براساس گاید لاین وزارت بهداشت با روش دلفی گردآوری شد. در این مطالعه شبکه هایMLP و RBFبا تغییراتی درتعدادلایه های میانی، تعداد نرونها و الگوریتم های آموزش MOMو LMوCG به منظور تعیین سلامت راننده به کار گرفته شد. سپس با توجه به معیارهای سطح زیر منحنی راک، حساسیت، ویژگی برتر معرفی گردید.
نتایج: در این پژوهش ۲۰ متغیر ورودی و دو متغیر سالم و ناسالم خروجی تعیین گردید. شبکه عصبی MLPو RBF با الگوریتم LM دارای بهترین عملکرد به ترتیب از ویژگی ۷/۶۶، ۲۹ درصد، حساسیت ۲/۹۷، ۱۰۰ درصد، صحت ۱/۹۱، ۸۶درصد و سطح زیر منحنی راک برای سیستم عصبی MLP و RBF به ترتیب ۰۲/۹۱ و ۱/۸۸ بدست آمد.
نتیجه گیری: با توجه به این مطالعه مدل شبکه عصبی MLPبا الگوریتم آموزشی LMدر مقایسه با سیستم عصبی RBF، در سنجش سلامت رانندگان می تواند نقش موثری در کمک به پزشکان داشته باشد و در مراکز طب کار برای بالا بردن دقت و سرعت و کاهش هزینه ها به کار گرفته شود.
کلیدواژه ها:
Intelligent Systems ، Artificial Neural Networks ، Drivers’Health Status ، سیستم های هوشمند ، شبکه های عصبی مصنوعی ، سلامت رانندگان
نویسندگان
لیلا شاهمرادی
دانشگاه علوم پزشکی تهران
زهرا کهزادی
دانشگاه علوم پزشکی تهران
مریم سرایی
دانشگاه علوم پزشکی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :