بررسی افزودن متیونین بر خوردگی فولاد L۳۱۶ تولیدشده به روش SLM در محیط اسیدسولفوریک
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 230
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAME-41-1_002
تاریخ نمایه سازی: 25 مرداد 1401
چکیده مقاله:
در این پژوهش، افزودن بازدارنده آلی متیونین (به عنوان بازدارنده دوست دار محیط زیست) به محیط ۰/۱ مولار اسیدسولفوریک برای فولاد زنگ نزن آستنیتی Lو۳۱۶ (ساخته شده به روش نوردی و روش چاپ سه بعدی)، باعث بهبود مقاومت به خوردگی شده است. برای بررسی این تاثیرات از آزمون های الکتروشیمیایی پتانسیل مدار باز و امپدانس و آزمون های ساختاری همچون میکروسکوپ نوری و الکترونی و طیف سنجی فوتوالکترون پرتوی ایکس استفاده شد. مقاومت به خوردگی در حضور بازدارنده بیشتر از نمونه بدون بازدارنده بوده و بازده بازدارندگی متیونین تا ۶۴ درصد و مقاومت انتقال سطحی تا ۲/۷۷ برابر افزایش یافت. افزودن متیونین علاوه بر کاهش ناهمواری سطح، باعث کاهش تجمیع حفرات سطحی شده است. مکانیزم جذب شیمیایی و فیزیکی بازدارنده (جذب سمت با بار منفی مولکول متیونین با نواحی آندی سطح فلز با بار مثبت) در همه نقاط سطح نمونه با بازدارنده، رخ داده است. همچنین میزان اکسیژن در حفرات کاهش یافته و توزیع گوگرد در سطح یکنواخت شده است. ضخامت لایه های اکسیدی روئین کننده در اثر افزودن بازدارنده، بیشتر از نمونه بدون بازدارده محاسبه شد.
کلیدواژه ها:
۳۱۶L Stainless Steel ، Selective Laser Melting ، Methionine Inhibitor ، Corrosion. ، فولاد زنگ نزن L۳۱۶ ، ذوب لیزری انتخابی ، بازدارنده متیونین ، خوردگی.
نویسندگان
محمدحسین رضوانی
Shahid Chamran University of Ahvaz, Department of Materials Engineering
مهدی یگانه
Shahid Chamran University of Ahvaz, Department of Materials Engineering
سیدمحمد لاری بقال
Shahid Chamran University of Ahvaz, Department of Materials Engineering
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :