تاثیر جنیستئین سویا بر عملکرد و بیان ژن های دخیل در التهاب در جگر مرغ های تخم گذار
محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 24، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 209
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAP-24-2_010
تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1401
چکیده مقاله:
هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر جنیستئین سویا بر وضعیت التهابی عمومی بدن و عملکرد مرغهای تخم گذار پس از اوج تولید بود. بدین منظور از ۸۰ قطعهمرغتخم گذارسویههایلاینW-۳۶ (سن ۴۳هفته) به مدت هشت هفته درقالبطرحکاملاتصادفی با دو تیمار، ۱۰ تکرار و چهار مشاهده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی ۱- جیره پایه (گروه شاهد) و ۲- جیره حاوی جنیستئین (۲۰ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم خوراک) بود. در انتهای آزمایش پنج قطعه از هر تیمار انتخاب و کشتار شد، سپس ۵۰ گرم از بافت جگر برای بررسی بیان ژنهای اینترلوکین- ۱ (IL-۱)، اینترلوکین-۲ (IL-۲)، فاکتور نکروزه کننده تومور آلفا (TNF-α)، سیکلواکسیژناز-۱ (COX-۱) و سیکلواکسیژناز-۲ (COX -۲) برداشته شد. نتایج نشان داد که بیان ژنهای IL-۱ (۴۵/۲برابر)، IL-۲ (۵۳/۳ برابر)، IL-۶ (۶۸/۲ برابر)، TNF-α (۸۳/۴ برابر)، COX-۱ (۹۲/۳ برابر) و COX-۲ (۷۳/۱ برابر) در مرغ هامرغ هایی که جیره حاوی جنستئین دریافت کردند کم تر از پرندگان شاهد بود (۰/۰۵>P). پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی جنیستئین، مصرف خوراک بیش تر و ضریب تبدیل بهتری داشتند و درصد تولید تخم مرغدر آن ها بالاتر از پرندگاه شاهد بود.براساس نتایج حاصل، استفاده از جنیستئین در جیره سبب کاهش التهاب در جگر مرغهای تخم گذار پس از اوج تولید شده عملکرد تخم گذاری را بهبود می بخشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عیسی دیرنده
دانشیار،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، تخصص: فیزیولوژی دام/ تولیدمثل گاو شیری/ اثرات متقابل تغذیه و فیزیولوژی در نشخوارکنندگان
محمد کاظمی فرد
دانشیار،ساری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دام و آبزیان، تخصص: تغذیه طیور
طناز صابری فر
دانش آموخته دکتری، گروه ژنتیک و فیزیولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :