تاثیر شفافیت بانک مرکزی بر جزء سیکلی نرخ ارز در کشورهای منتخب اوپک با رهیافت داده های ترکیبی و DMOLS

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET13_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین سبزه ای

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه پیام نور همدان

مرتضی مرادی

دانشیار دانشگاه پیام نور ملایر

چکیده

این سوال مطرح می شود که شفافیت بانک مرکزی چگونه می تواند بر جزء سیکلی نرخ ارز تاثیر بگذارد. مهمترین استنباطی که از ادبیات گذشته پیرامون موضوع شفافیت بانک مرکزی می شود این است که افزایش ارائه اطلاعاتی توسط بانک های مرکزی در قالب اطلاع رسانی سیاست پولی، منجر به افزایش توانایی مردم در درک اهداف بانک مرکزی و بهبود پیش بینی هایشان از سیاست های پولی بانک مرکزی است که این امر از تغییر در مواضع سیاست بانک مرکزی در بی ثبات کردن بازارهای مالی از جمله بازار ارز جلوگیری خواهد کرد که البته این موضوع می تواند نیازمند وجود یک بانک مرکزی مستقل باشد. از طرفی در کشورهای صادرکننده نفت نوسان درآمدهای نفتی منجر به جزء سیکلی نرخ ارز میشود. چرا که درآمد نفتی یک متغیر مهم در تعیین قدرت ارز و جزء سیکلی آن است. پژوهش حاضر برای درک یک ایده کلی بر نرخ ارز موثر حقیقی تمرکز خواهد کرد. بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر تاثیر شفافیت و ثبات بانک مرکزی، استقلال و تلاطم درآمدهای نفتی را بر جزء سیکلی ارز در کشورهای منتخب مورد بررسی و تحلیل قرار میدهد و نهایتا هر دو فرضیه مورد تایید قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

شفافیت، بانک مرکزی، جزء سیکلی، ارز، حداقل مربعات معمولی پویا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.