تاثیر آتوروستاتین و جم فیبروزیل بر پاسخ ایمنی سلولی و هومورال در جوجه های گوشتی سویه راس ۳۰۸
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,054
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-13-35_002
تاریخ نمایه سازی: 3 مرداد 1401
چکیده مقاله:
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: کاهش چربی خون تاثیر مثبتی بر سلامت قلب و عروق و به دنبال آن بهبود عملکرد تولیدی پرندگان دارد. این آزمایش بهمنظور بررسی تاثیر افزودن دو داروی کاهش دهنده چربی خون آتوروستاتین و جمفیبروزیل در یک جیره غذایی پلت شده بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های مرتبط با پاسخ ایمنی در جوجه های گوشتی اجرا شد.
مواد و روش ها: تعداد ۵۴ قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس ۳۰۸ در سن ۱۰ روزگی برای بررسی اثرات سه تیمار آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون افزودنی)، جیره شاهد به همراه ۲۰ mg/kg آتوروستاتین و جیره شاهد همراه ۱۸۰۰ mg/kg جم فیبروزیل مورد استفاده قرار گرفت. تاثیر هر تیمار در نه تکرار و دو پرنده در هر تکرار در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بررسی شد.
یافته ها: افزودن جم فیبروزیل به جیره باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک جوجه ها در سن ۱۴ تا ۴۲ روزگی شد (۰/۰۵>p). تاثیر داروهای کاهنده چربی بر وزن اندام های ایمنی و شمارش تفریقی گلبول های سفید معنی دار نبود. جیره های آزمایشی تاثیر معنیداری بر تیتر آنتیبادی علیه ویروس بیماری نیوکاسل در سن ۲۱ روزگی داشتند (۰/۰۵>p). در این سن کمترین تیتر آنتیبادی علیه ویروس بیماری نیوکاسل در پرندگان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی جمفیبروزیل مشاهده شد. برای میانگین تیتر آنتی بادی علیه ویروس بیماری های گامبورو و آنفلوانزا در سن ۲۱ روزگی و ویروس های بیماری های گامبورو، نیوکاسل و آنفلوانزا در ۳۵ روزگی تفاوت معنیداری بین گروههای آزمایشی مشاهده نشد. تفاوت معنی داری میان جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره غذایی پایه و جیره حاوی داروهای کاهنده چربی از نظر میزان التهاب ناشی از آنتی ژن فیتوهماگلوتینین در پرده بین انگشتان پا مشاهده نشد.
نتیجه گیری: افزودن داروهای کاهنده چربی آتوروستاتین و جم فیبروزیل در جیره غذایی مرغ گوشتی تاثیر قابل توجهی در بهبود پاسخ ایمنی پرنده نداشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عذرا حسنوند
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad
حشمت الله خسروی نیا
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad
بهمن پریزادیان کاوان
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :