طراحی یک روش الایزای غیرمستقیم جهت غربالگری اسب ها بر اساس توانمندی تولید آنتی ونوم اختصاصی علیه کفچه مار ایرانی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_VTJ-35-2_003
تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1401
چکیده مقاله:
در این مطالعه یک روش الایزای غیرمستقیم طراحی گردید تا تیتر آنتی بادی تولید شده در برابر سم مار کبری پس از هر مرحله تزریق اسب مورد سنجش قرار گیرد. به منظور ایمن سازی اسب ها از فراکسیون های سمی زهر مار ناجا ناجا اکسیانا به عنوان آنتی ژن استفاده شد. این روش امکان آن را فراهم می کند که بتوان افزایش مقدار آنتی بادی در پاسخ به تزریق سم را مورد بررسی قرار داد و از این طریق کارایی فرآیند ایمن سازی را ارزیابی کرد. به منظور طراحی الایزای غیرمستقیم، رقت های ۵۰/۱، ۵۰۰/۱ و ۱۰۰۰/۱ از سرم کنترل مثبت و سرم کنترل منفی برعلیه غلظت های ۵/۰، ۱ و µg/well ۲ از سم استفاده شد. غلظت µg/well ۲ از سم و رقت ۱:۱۰۰۰ از سرم برای ارزیابی آنتی ونوم انتخاب گردید. پس از راه اندازی سیستم الایزا، سرم های حاصل از خونگیری اسب ها مرحله به مرحله پس از تزریق سم مورد آزمایش قرار گرفت تا روند افزایش تیتر آنتی ونوم مورد ارزیابی قرار گیرد. میانگین جذب نوری سرم ها پس از تزریق سوم ۲۱۳/۱ بود؛ این مقدار ۸/۵ برابر میانگین جذب نوری نمونه ها پس از مرحله اول ایمن سازی است. تمامی اسب ها پس از تزریق پنجم به تیتر مناسبی از آنتی ونوم رسیدند. نتایج بدست آمده نشان داد که الایزای طراحی شده می تواند برای سنجش مقدار آنتی ونوم سرمی اسب ها به ویژه در ابتدای ایمن سازی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صدیقه خامه چیان
بخش تحقیق و تولید سرم های درمانی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :