بهبود ادغام تصاویر چندتمرکزی با لحاظ اطلاعات فاز تبدیل فوریه
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 209
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIAE-19-2_019
تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1401
چکیده مقاله:
در تصویر برداری از یک صحنه در صورتی که عمق اشیاء موجود در صحنه از عمق میدان لنز بیشتر باشد، فقط اشیاء و یا قسمتهایی از اشیاء که در محدوده عمق میدان هستند واضح میشوند و بقیه قسمتها مات خواهند شد. جهت غلبه بر این مشکل از تکنیکی به نام ادغام تصاویر استفاده میشود. در این تکنیک با تغییر تمرکز دوربین چند تصویر اخذ میشود که در هریک، بخشی از صحنه واضح خواهد بود. سپس این تصاویر (که به آنها تصاویر چندتمرکزی گفته میشود) با یکدیگر ادغام میشوند تا یک تصویر که همه بخشها واضح باشند به دست آید. در این مقاله، یک روش ادغام تصاویر چندتمرکزی که تغییر یافته یک الگوریتم موجود است پیشنهاد شده است. در روش موجود، ابتدا نواحی برجسته در هر تصویر منبع، تشخیص داده شده و سپس با مقایسه برجستگیهای موجود بین تصاویر منبع، نواحی مورد تمرکز مشخص میشوند. در روش مذکور، از دامنه تبدیل فوریه استفاده شده و پردازشی روی اطلاعات فاز انجام نشده است. در این مقاله، روشی برگرفته از مقاله ای دیگر جهت استفاده از اطلاعات فاز مورد بررسی قرار گرفته است. در روش استفاده شده، ابتدا چند تصویر جدید (که به آنها نقشه های ویژگی گفته میشود) با ترکیب کانالهای رنگ تصاویر ورودی ایجاد میشود. سپس اطلاعات فاز از نقشه های ویژگی در دامنه فرکانس استخراج شده و از آنها جهت تعیین نواحی برجسته هر تصویر و سپس ادغام استفاده می شود. با تست روش پیشنهادی روی یک مجموعه از تصاویر چند تمرکزی و مقایسه با چند روش موجود و همچنین روش پایه، نتایج بهتری به دست آمد.
کلیدواژه ها:
Multi-focus image fusion ، Spectrum of Fourier transform ، Phase angle ، ادغام تصاویر چندتمرکزی ، طیف فوریه ، اطلاعات فاز
نویسندگان
سیف اله سلیمانی
Department of Computer Engineering, Faculty of Engineering, Arak University
عاطفه عصمتی
Department of Computer Engineering, Faculty of Engineering, Arak University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :