تاثیر استفاده از کودهای زیستی و نانو و کاربرد سوپرجاذب بر عملکرد کمی و کیفی نخود زراعی (Cicer arietinum) در شرایط دیم در منطقه خرم آباد
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 239
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPR-11-2_005
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1401
چکیده مقاله:
این مطالعه در سال زراعی ۹۵-۱۳۹۴ در شهرستان خرمآباد اجرا شد. هدف آزمایش بررسی اثر کود زیستی فسفات بارور۲، نانوکلات آهن و سوپرجاذب بر عملکرد کمی کیفی نخود زراعی (Cicer arietinum) تحت شرایط دیم و بهبود عملکرد نخود دیم تحت تاثیر این تیمارها بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. عامل اول شامل سوپرجاذب در دو سطح عدم مصرف و مصرف۸۰کیلوگرم در هکتار، عامل دوم نانوکلات آهن در سه سطح شاهد(محلول پاشی با آب مقطر)، یک و دو در هزار و عامل سوم فسفات بارور۲ در دو سطح عدم مصرف و مصرف۱۰۰گرم در هکتار بودند. نتایج نشان داد که عملکرد و اجزای عملکرد دانه، شاخص کلروفیل برگ و درصد پروتئین دانه (به استثنای شاخص برداشت و وزن۱۰۰دانه) با هم تفاوت معنی داری داشتند. ماده سوپرجاذب با حفظ رطوبت خاک و کمک به عدم آبشویی نیتروژن و نانوکلات آهن با تامین آهن مورد نیاز برای متابولیسم نیتروژن و همچنین فراهمی فسفر توسط کود زیستی فسفات بارور۲ با تاثیر بر تثبیت نیتروژن سبب افزایش پروتئین دانه و شاخص کلروفیل برگ شدند. بیشترین و کمترین عملکرد دانه به ترتیب متعلق به تیمار ۸۰ کیلوگرم سوپرجاذب، محلول پاشی دو در هزار نانوکلات آهن و مصرف کود زیستی فسفات-بارور۲ با ۱۶۲۳ و تیمار شاهد (عدم مصرف سوپرجاذب، نانوجاذب و کود زیستی) با ۹۵۰ کیلوگرم در هکتار بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ام البنین حسن پور
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه لرستان، خرم آباد
خسرو عزیزی
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
محمد فیضیان
استادیار گروه خاک شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
احمد اسماعیلی
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :