بررسی اثر سولفات پتاسیم و اسید آسکوربیک بر گیاه کینوا (Chenopodium quinoa) در یک خاک شور
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 180
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPP-12-1_002
تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1401
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی تاثیر کود سولفات پتاسیم و اسید آسکوربیک بر عملکرد و اجزای عملکرد و رشد گیاه کینوا (Chenopodium quinoa Willd)، آزمایشی در سال زراعی ۹۸-۱۳۹۷ به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در یک خاک شور در شرق اصفهان اجرا شد. تیمار های آزمایشی شامل سولفات پتاسیم در چهار سطح شاهد (عدم مصرف کود)، ۵۰ درصد میزان توصیه شده، ۱۰۰ درصد میزان توصیه شده و ۱۵۰ درصد (۱/۵ برابر) میزان توصیه شده و محلولپاشی با اسید آسکوربیک در سه سطح شاهد (محلول پاشی با آب مقطر)، ۱۰۰ میلی گرم بر لیتر و ۲۰۰ میلی گرم بر لیتر بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر کاربرد کود سولفات پتاسیم و محلول پاشی اسید آسکوربیک بر تمام صفات اندازه گیری شده معنی دار بود. در واقع این تیمارها باعث افزایش شاخص سطح برگ و ماده خشک تولیدی شدند. با افزایش مقدار اسید آسکوربیک و سولفات پتاسیم، محتوای نسبی آب برگ، ارتفاع بوته، تعداد خوشه در واحد سطح، تعداد دانه در خوشه و وزن هزار دانه افزایش معنی داری داشتند. کاربرد ۲۰۰ میلی گرم در لیتر اسید آسکوربیک و مصرف ۱۵۰ درصد میزان توصیه شده سولفات پتاسیم، عملکرد دانه و شاخص برداشت را به ترتیب ۷۹ درصد و ۲/۶ برابر نسبت به تیمار شاهد افزایش دادند. از اینرو، سطح برهم کنش مذکور را در صورت تکرار در شرایط آزمایشی مشابه، می توان به عنوان ترکیب مناسبی در جهت بهبود عملکرد در گیاه کینوا در نظر گرفت.
کلیدواژه ها:
Plant height ، Dry matter ، Grain yield ، Harvest Index ، RWC ، ارتفاع بوته ، شاخص برداشت ، عملکرد دانه ، ماده خشک ، محتوای نسبی آب برگ
نویسندگان
سید علی اکبر محمدی
Shahrekord University
محمودرضا تدین
Shahrekord University
هدایت اله کریم زاده
Ferdowsi University of Mashhad
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :