نیازهای اطلاعاتی دانش آموزان ناشنوا و کم شنوای مدارس استثنائی شهر شیراز از نظر معلمان آنان
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 128
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PUBLIJ-17-3_007
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401
چکیده مقاله:
هدف: این پژوهش با هدف بررسی نیازهای اطلاعاتی دانشآموزان ناشنوا و کمشنوای مدارس استثنائی شهر شیراز از دیدگاه معلمان آنان و نقش کتابخانههای مدارس استثنائی شیراز در برآوردن این نیازها انجام شده است.
روش: در این پژوهش که در آن از روش پیمایشی استفاده شده است، نظرات ۴۴ نفر از معلمان مدارس ناشنوا و کمشنوا از طریق پرسشنامه گردآوری شد و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار اس. پی. اس. اس انجام شد.
یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که نیازهای اطلاعاتی دانش آموزان ناشنوا و کم شنوای مدارس استثنائی شیراز شامل: اطلاعات عمومی، منابع اطلاعاتی کمک درسی، و تفریح و سرگرمی میباشد و از نظر معلمان، مناسبترین شکل تامین منابع اطلاعاتی، کتاب به همراه سیدی یا دیویدی همراه با زبان اشاره میباشد. از نظر معلمان، منابع اطلاعاتی موجود چندان تاثیری در رشد مهارت های اجتماعی دانشآموزان ناشنوا و کمشنوا ندارد و دانشآموزان ناشنوا و کمشنوا قادر به خرید و استفاده از منابع اطلاعاتی موجود نیستند. ۲/۵۲ درصد از معلمان معتقدند که دستگاههای ارتباطی مناسب (تلهتکست، چت نوشتاری و ....) برای استفاده دانشآموزان وجود ندارد، و میزان استفاده دانشآموزان از کتابخانه مدرسه بسیار کم است و دانشآموزان از وجود منابع اطلاعاتی در کتابخانه مدرسه خود آگاهی کافی ندارند وکیفیت کتابخانههای مدرسه پایین است.
اصالت/ارزش: یافتههای این پژوهش میتواند به مسئولان امور در شناسائی نیازهای اطلاعاتی گروه ویژهای از افراد جامعه و تلاش برای رفع این نیازها، و همچنین به والدین و معلمان دانشآموزان ناشنوا و کمشنوا کمک کند تا با اشتراک مساعی به رفع نیازهای اطلاعاتی این گروه خاص از دانشآموزان بپردازند.
کلیدواژه ها:
Information needs ، hearing-impaired students ، Exceptional schools. ، نیازهای اطلاعاتی ، دانش آموزان ناشنوا و کم شنوا ، مدارس استثنائی
نویسندگان
زاهد بیگدلی
Shahid Chamran University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :