مطالعه تطبیقی پایداری نظام های بهره برداری استان گلستان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 899

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_335

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

نظام بهره ‌برداری هسته مرکزی و تعیین کننده ترین عامل بلافصل تولید کشاورزی است. امروزه نظام بهره برداری به عنوان کانون و محور اصلی کلیه فعالیت های مربوط به توسعه کشاورزی پایدار در ایران مطرح شده است. هدف از این تحقیق مقایسه نظام های بهره برداری دهقانی، تعاونی تولید، استیجاری، مشاع و تجاری ( کوچک، متوسط و بزرگ) استان گلستان بر مبنای شاخص های مرتبط با پایداری نظام کشاورزی چون آگاهی از آثار زیست محیطی سموم و کودهای شیمیائی، میزان کاربرد روشهای تلفیقی کنترل آفات، امکان پذیری کشاورزی بدون مصرف کود و سم، تناوب زراعی، تنوع الگوی کشت و اشتغال بوده است. تحقیق از نوع توصیفی _ تطبیقی است. کلیه واحد های بهره برداری کشاورزی استان گلستان مشتمل بر دهقانی، تعاونی تولید، مشاع، تجاری (بزرگ، متوسط و کوچک) و اجاره داری جامعه آماری این تحقیق را تشکیل می دادند. حجم کلی نمونه ها در کلیه نظام های بهره برداری مورد بررسی با استفاده از فرمول منطقی کوکران 418 بهره بردار تعیین گردید. روش نمونه گیری شامل نمونه گیری طبقه ای و خوشه ای چند مرحله ای بوده است. ابزار تحقیق پرسشنامه بوده که روایی آن بر مبنای نظرات متخصصان و کارشناسان ترویج و نظام های بهره برداری و پایایی آن از طریق آزمون کرونباخ آلفا در نمونه ای خارج از جامعه آماری مورد ارزیابی قرارگرفت که معادل 88/0 بوده است. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS تحت ویندوز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد نظام های بهره برداری تجاری متوسط و بزرگ پایدارترین و نظام بهره برداری دهقانی ناپایدارترین نظام بهره برداری استان است. توجه به آموزش کاهش مصرف کود و سم و آثار زیست محیطی آنها و روش های تلفیقی مبارزه با آفات در نظام های بهره برداری دهقانی، تعاونی تولید، تجاری کوچک و بزرگ، استیجاری و مشاع از جمله پیشنهادهای این مطالعه است

نویسندگان

محمدرضا محبوبی

دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده مدیریت کشاورزی دانشگاه علو

نورمحمد آبیار

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ایروانی، ه، دربان آستانه، ع. _ 1385. سنجش، تحلیل و ...
  • بیگدلی، ا. صدیقی، ح (1387) بررسی وضعیت پایداری مزارع گندم ...
  • حسینی، م، نادری مهدیی، ک، کلانتری، خ (1387) بررسی میزان ...
  • حیاتی، د، کرمی، ع (1378) سازه های موثر بر دانش ...
  • عبداللهی، م (1377). نظامهای بهره برداری کشاورزی در ایران. جلد ...
  • مطیعی لنگرودی، ح، رضوانی، م، فرجی سبکبار، ح و خواجه ...
  • Saltiel, J., J.W. Bauder, & S. Palakovic. 1994. Adoption of ...
  • نمایش کامل مراجع