مقایسه دوگیاه آفتابگردان وذرت درگیاه پالایی کادمیوم از خاک

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,315

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_289

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

آلودگی خاک با فلزات سنگین یکی از مشکلات زیست محیطی عمده درجوامع بشری است که علاوه بر اثرات زیان آور برجوامع گیاهی و جانوری خاک و آلودگی آب های زیرزمینی از طریق آبشویی موجب کاهش عملکرد وکیفیت محصول ودر نهایت به خطر افتادن سلامتی افراد جامعه ودیگر موجودات زنده می شود. گیاه پالایی از جمله روش های پیشنهادی است که با انباشت عناصر سنگین در گیاهان ، خروج این عناصر از خاک های آلوده را امکان پذیر می کند. هدف این مطالعه امکان گیاه پالایی کادمیوم در خاک با استفاده از مقایسه دوگیاه آفتابگردان و ذرت است. این آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار سطح نیترات کادمیوم(0،200،300،400میلی گرم در کیلوگرم خاک) و دوگیاه آفتابگردان و ذرت با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد ساوه درسال زراعی 89-88 اجرا شد. نتایج این آزمایش نشان داد که اثر سطوح کادمیوم بر صفات مورفولوژیک و میزان کادمیوم در گیاه معنی دار بود به طوری که وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه ، ارتفاع اندام هوایی و زیرزمینی و تعداد برگ با افزایش سطح کادمیوم روند کاهشی داشتند وهمچنین هرچه سطوح کادمیوم خاک بیشتر شد غلظت ومحتوای کادمیوم در ریشه واندام هوایی افزایش نشان داد. مقایسه بین دوگیاه آفتابگردان وذرت نشان داد که گیاه ذرت توانایی بالاتری در جذب و انتقال کادمیوم نسبت به آفتابگردان دارد. به طوری که بیشترین محتوای کادمیوم در ریشه و اندام هوایی ذرت درغلظت ppm 400 کادمیوم به دست آمد که نسبت به آفتابگردان به طور معنی داری بالاتر بوده است

نویسندگان

فائزه یعقوب زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

داود ارادتمند

استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

مجتبی یوسفی راد

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فرزامی .م 1381 بررسی پاسخ های فیزیولوژیک چند گیاه زراعی ...
  • Agarval S.K.2002 .pollution managiment : water pollution _ A.P.H. publ ...
  • Lombi e., zhao F., dunham s., and McGrath p. 2001 ...
  • Ludevid , D . Hofte , H . Himelblau , ...
  • MirelesA. Solis.C Andras .Elagunas -Solar _ M-Pinac- and R.G Flocchini. ...
  • Schat .H 0, Sharma , Vooijs . R.(1997) _ Heavy ...
  • stribley , D.P., Tinker , P.B., Snellgrove , R.C. _ ...
  • نمایش کامل مراجع