احصاء حوزه های سایبری سازمان های آموزشی داده محور با بهره گیری از تکنیک فراترکیب
محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 199
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MST-9-2_010
تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1401
چکیده مقاله:
احصاء ویژگی ها و حوزه های سایبری سازمان های آموزشی داده محور، می تواند موجب ارتقای شناسایی، کاهش مخاطرات و ممانعت از حملات و تهدیدات سایبری متصور بر مخازن و زیرساخت های داده ای سازمان داشته باشد. برای نیل به این مقصود، با بهره گیری از روش فراترکیب، منابع مطالعاتی مشتمل بر کتب، مقالات، منابع اینترنتی و غیره به صورت ساخت یافته در یک فرآیند هفت مرحله ای مورد مطالعه قرار گرفته و از طریق آن حوزه های شش گانه سازمان های داده محور شناسایی و احصاء می-گردند که عبارتند از: نگهداری داده، تنوع داده، یکپارچگی دسترسی به داده ها، یکپارچگی ابزارهای تجزیه و تحلیل داده ها، جریان داده ها و فرهنگ سازمانی داده محور. این شش حوزه با بهره گیری از روش فراترکیب و انجام مطالعات ساخت یافته و تحلیل متون بر روی تعداد ۷۴ منبع مطالعاتی (۲۵ منبع داخلی برای سال های ۱۳۸۹ الی ۱۳۹۸ هجری شمسی و ۴۹ منبع خارجی برای سال های ۲۰۱۰ الی ۲۰۲۲ میلادی) صورت می پذیرد، شایان ذکر است با توجه به نو بودن موضوع اصلی به عنوان سازمان داده محور، لذا مطالعات انجام شده بسیار محدود بوده و به طور مستقیم هیچیک از پژوهشگران، حوزه های سایبری در سازمان های داده محور را مورد مطالعه قرار نداده اند، ولی با انجام بررسی و تحلیل بر روی سایر پژوهش ها به ویژه آخرین مطالعات انجام شده در این خصوص، بیشترین تکرار مربوط به شش حوزه مذکور بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدعلی محامد
دانشجوی دکترای علم اطلاعات و دانش شناسی گرایش مدیریت دانش، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
نجلا حریری
استاد گروه علوم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران،
فهیمه باب الحوائجی
دکترای علوم اطلاعات و دانش شناسی، گروه علوم ارتباطات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :