تاثیر هوازدگی بر خواص مکانیکی و فیزیکی چند سازه چوب پلی اتیلن حاوی نانو دی اکسید تیتانیوم، تثبیت کننده نوری و چوب تیمار حرارتی شده
محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 8، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 219
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJWP-8-3_002
تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
هوازدگی چند سازه چوب پلاستیک از نگرانی های اصلی می باشد. هوازدگی به علت نور فرابنفش و رطوبت باعث تخریب چند سازه چوب پلاستیک می شود. در این مطالعه، تاثیر هوازدگی بر خواص مکانیکی و فیزیکی چند سازه چوب پلی اتیلن با دانسیته بالای حاوی نانو دی اکسید تیتانیوم، تثبیت کننده نوری (تینوین ۳۲۸) و چوب تیمار حرارتی شده بررسی گردید. عوامل متغیر شامل میزان ماده نانو دی اکسید تیتانیوم (۰، ۱، ۲ و ۳ درصد)، نوع ماده اولیه (چوب تیمار حرارتی شده و چوب بدون تیمار)، تینوین ۳۲۸ (۰ و ۱ درصد) و مدت زمان هوازدگی (۰ و ۱۵۰۰ ساعت) بودند. تاثیر هوازدگی از طریق تغییرات در خواص مکانیکی، زاویه تماس و مرفولوژی سطح چند سازه های چوب پلاستیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بعد از هوازدگی مقاومت خمشی، مقاومت کششی و زاویه تماس همه نمونه ها کاهش پیدا کرد. ترک های سطحی نیز بر روی نمونه های هوازده شده با میکروسکوپ الکترونی مشاهده شد. طبق نتایج بدست آمده چند سازه های چوب پلاستیک حاوی نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم، چوب تیمار حرارتی شده و تینوین ۳۲۸ (تثبیت کننده نوری) کاهش کمتر خواص مکانیکی و زاویه تماس و ترک های سطحی کمتری را بعد از هوازدگی در مقایسه با نمونه شاهد از خود نشان دادند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد دهمرده قلعه نو
استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه زابل، زابل، ایران
محمد رضا ماستری فراهانی
دانشیار گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
محراب مدهوشی
دانشیار گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
داود رسولی
استادیار گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم و کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
علی رضا شاکری
دانشیار گروه شیمی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
اسماعیل قاسمی
استاد گروه پلاستیک، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :