تاثیر محلول پاشی متیل جاسمونات بر محتوای فلاونول-o-گلیکوزید و برخی شاخص های زراعی و مورفولوژیک بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) تحت تنش شوری
محل انتشار: فصلنامه روابط خاک و گیاه، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 124
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-7-1_012
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
متیلجاسمونات یک تنظیمکننده گیاهی است که نقش مهمی در مسیر علامتدهی و راهاندازی بیان ژنهای تدافعی گیاهان در واکنش به تنشهای محیطی ایفا میکند. از این رو، اثر متیلجاسمونات بر کمیت و کیفیت گلهای بابونه تحت تنش شوری بهصورت یک آزمایش فاکتوریل، در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار، در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه زنجان مطالعه شد. متیلجاسموناتبا پنج غلظت (صفر، ۷۵، ۱۵۰ ، ۲۲۵و ۳۰۰ میکرومولار) روی گیاهان بابونهای که تحت غلظتهای مختلف کلرید سدیم(۲، ۶، ۱۰ و ۱۴ دسیزیمنس برمتر) در حال رشد بودند، پاشیده شد. نتایج نشان داد که اثر متیلجاسمونات و شوری بر تمامی صفات معنیدار شد. بیشترین مقادیر ارتفاع بوته، وزن خشک کل در گلدان، تعداد و وزن خشک گل در گلدان و فلاونول-o-گلیکوزید در تیمار ۷۵ میکرومولار متیلجاسمونات و سطح شوری ۶ دسیزیمنس بر متر حاصل شد. با افزایش شوری و غلظت متیلجاسمونات به حد بیشتر از ۶ دسیزیمنس برمتر و ۷۵میکرومولار، عملکرد گل و مقدار فلاونول-o-گلیکوزید کاهش یافت. بین تمام صفات و وزن خشک گل همبستگی مثبت و معنیدار مشاهده شد. همچنین، فلاونول-o-گلیکوزید با وزن خشک کل در گلدان و وزن خشک گل همبستگی مثبت و معنیدار نشان داد. در مجموع، غلظت ۷۵ میکرومولار متیلجاسمونات و شوری ۶ دسیزیمنس برمتر، تولید فلاونول-o-گلیکوزید را در بابونه افزایش داد.
کلیدواژه ها:
Plant growth regulator ، Gene expression ، Flower yield ، Flower quality. ، تنظیم کننده رشد گیاهی ، بیان ژن ، عملکرد گل ، کیفیت گل
نویسندگان
فاطمه سلیمی
Dept. of Agron. and Plant Breed., College of Agric., Univ. of Zanjan, Zanjan, Iran.
فرید شکاری
Dept. of Agron. and Plant Breed., College of Agric., Univ. of Zanjan, Zanjan, Iran.
جواد حمزه ئی
Dept. of Agron. and Plant Breed., College of Agric., Bu-Ali Sina Univ. of Hamedan, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :