تاثیر سه نوع محلول غذایی بر صفات کمی و کیفی بوته ها و ریزغده های دو رقم سیبزمینی در سامانه هیدروپونیک
محل انتشار: فصلنامه روابط خاک و گیاه، دوره: 7، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 222
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-7-3_010
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سه نوع محلول غذایی در تولید ریزغده سیبزمینی (Solanum tuberosum) در سیستم هیدروپونیک تحت شرایط گلخانه انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل و در قالب بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. عامل اول شامل نوع محلول غذایی در سه سطح (هوگلند و اشنایدر، ایما و آنجل، نوولا و همکاران) و عامل دوم رقم سیبزمینی در دو سطح (آگریا و کایزر) بود. گیاهچههای این ارقام از کشت بافت حاصل شده بودند. نتایج نشان داد که اثر اصلی محلولهای غذایی و اثر متقابل محلولهای غذایی با ارقام سیبزمینی بر ارتفاع بوته، قطر ساقه، وزن خشک اندام هوایی و ریشهها، عملکرد هر بوته و تعداد ریزغده در هر بوته معنی دار بود. بیشترین ارتفاع بوته (۸/۹۶ سانتیمتر)، وزن خشک اندام هوایی (۲۲/۹۲ گرم)، وزن خشک ریشهها (۰۸/۲۰ گرم) و عملکرد هر بوته (۶۶/۱۹۵ گرم برای هر بوته) در رقم آگریا در محلول غذایی ایما و آنجل به دست آمد. بیشترین تعداد ریزغده در هر بوته (۱/۹ عدد) مربوط به رقم کایزر در محلول غذایی ایما و آنجل بود. بیشترین میانگین وزن ریزغده در محلول غذایی نوولا (۹۳/۲۱ گرم) و برای رقم آگریا (۷۸/۲۸ گرم) به دست آمد. همچنین، نتایج نشان داد که بیشترین میزان نشاسته (۵۷/۹ درصد) و نیترات (۷۲/۷۲۸ میلیگرم در کیلوگرم ماده خشک) متعلق به رقم آگریا، به ترتیب در محلول غذایی ایما و آنجل و محلول غذایی هوگلند و اشنایدر بود. بیشترین مقدار فسفر ریزغده (۳۳/۰ درصد) در محلول غذایی ایما و آنجل و بیشترین میزان پتاسیم (۶۲/۲ درصد) در رقم آگریا به دست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یونس خیری زاده آروق
Dept. of Agron. and Plant Breed., Univ. of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
مرتضی برمکی
Dept. of Agron. and Plant Breed., Univ. of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
کاظم هاشمی مجد
Dept. of Soil Sci., Univ. of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :