اثر هیومیک اسید بر برخی ویژگی های ریخت شناسی و زیست شیمیایی و غلظت عنصرهای غذایی آلوئه ورا در تنش شوری
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 314
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IRSHS-21-4_007
تاریخ نمایه سازی: 25 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر هیومیک اسید و شوری بر رشد، ترکیب شیمیایی و برخی ویژگی های زیست شیمیایی گیاه آلوئه ورا انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح به طور کامل تصادفی و در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام شد. تیمارها شامل سه سطح شوری (صفر، ۶۰ و ۱۲۰ میلی مولار) از منبع کلرید سدیم و سه سطح هیومیک اسید (صفر، ۱۵۰ و ۳۰۰ میلی گرم در لیتر) بود. برخی ویژگی های گیاه مانند ارتفاع، طول ریشه، وزن خشک برگ و ریشه، مقدار کلروفیل کل، قدرت مهارکنندگی رادیکال های آزاد و غلظت برخی عنصرها اندازه گیری شد. نتیجه ها نشان داد که کاربرد ۱۲۰ میلی مولار شوری سبب کاهش معنی دار میانگین ارتفاع گیاه (۷%)، طول ریشه (۴۷%)، وزن خشک برگ و ریشه (۲۶، ۵۰ %)، کلروفیل کل (۴۵%)، غلظت فسفر و پتاسیم در برگ (۱۵ و ۲۳%) و سبب افزایش معنی دار قدرت مهارکنندگی رادیکال های آزاد (۲۰%) و سدیم برگ (۱۱۳%) شد. کاربرد ۳۰۰ میلی گرم در لیتر هیومیک اسید سبب افزایش معنی دار ۵، ۱۸، ۲۰، ۱۷ و ۲۹ درصدی میانگین ارتفاع، وزن خشک و طول ریشه، قدرت مهار رادیکال های آزاد و کلروفیل کل شد. برهمکنش شوری و هیومیک اسید بر کل ویژگی های اندازه گیری شده معنی دار نبود.
کلیدواژه ها:
Humic acid ، Salinity ، DPPH ، Total chlorophyll ، Nutrients concentration ، هیومیک اسید ، شوری ، قدرت مهارکنندگی رادیکال های آزاد (DPPH) ، کلروفیل کل ، غلظت عنصرها
نویسندگان
صدیقه صفرزاده شیرازی
بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
صبا کاویان
بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
حسین غلامی
بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :