بهره برداری بهینه ی احتمالاتی از نیروگاه های ترکیبی تولید برق و حرارت، بادی و خورشیدی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 325

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JIAE-19-1_014

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

در این مقاله، مساله ی بهره برداری بهینه ی احتمالاتی از واحدهای حرارتی، واحدهای تولید همزمان برق و حرارت، توربین های بادی و واحدهای خورشیدی با تابع هدف کاهش مجموع هزینه های بهره برداری به صورت یک مساله ی بهینه سازی تعریف شده است. در این مساله، عدم قطعیت های موجود در بار، واحدهای فتوولتائیک و بادی در قالب حل روش تخمین دونقطه ای در نظر گرفته شده اند. میزان تولید برق و حرارت در واحدهای مختلف، موقعیت تپ ترانسفورماتورها و میزان تزریق توان راکتیو توسط جبران سازهای موازی، متغیرهای کنترلی مساله ی بهینه سازی هستند. از الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات با یادگیری جامع برای حل این مساله ی بهینه سازی استفاده شده است. به منظور بررسی کارایی روش پیشنهادی، سیستم تست استاندارد ۱۱۸ باس IEEE متشکل از واحدهای حرارتی، تولید همزمان برق و حرارت، بادی و خورشیدی انتخاب شده است. نتایج شبیه سازی در محیط نرم افزار MATLAB، برتری روش بهینه سازی ازدحام ذرات با یادگیری جامع را در مقایسه با سایر روش های بهینه سازی نشان می دهد.  

کلیدواژه ها:

Optimal Stochastic Operation ، Comprehensive Learning Particle Swarm Optimization (CLPSO) Method ، Two-point Estimation Method (PEM) ، بهره برداری بهینه ی احتمالاتی ، الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات با یادگیری جامع ، روش تخمین دونقطه ای

نویسندگان

هادی رزمی

Department of Electrical Engineering, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran

حسن دعاگوی مجرد

Department of Electrical Engineering, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran

طاهر نیکنام

Department of Electrical Engineering, Shiraz University of Technology, Shiraz

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :