سنتز و تعیین مشخصات جاذب های CuO، ZnO و CeO۲ بر پایه سیلیکای مستخرج از خاکستر سبوس برنج و ارزیابی عملکرد آن در گوگردزدایی از سوخت مدل
محل انتشار: فصلنامه سوخت و احتراق، دوره: 14، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 236
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFNC-14-3_007
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
در این پژوهش در ابتدا سیلیکای آمورف خالص از خاکستر سبوس برنج به طریق استخراج اسیدی سپس کلسیناسیون و استخراج قلیایی و درنهایت تیتراسیون توسط اسید استخراج شد. در ادامه، سنتز جاذب ها از طریق بارگذاری مس، روی و سریم به میزان ۱۳% وزنی فلز به روش تلقیح بر روی پایه سیلیکا انجام شد. در نهایت، عملکرد جاذب های سنتز شده در فرایند گوگردزدایی جذبی جهت حذف ماده ۴و۶-دی متیل دی بنزوتیوفن از سوخت مدل بررسی شد. برای بررسی خواص فیزیکی- شیمیایی جاذب های سنتز شده از آنالیزهای BET و FESEM که مجهز به EDX است، استفاده شده است. ایزوترم جذب و واجذب نیتروژن برای نمونه ها نشان داد که حفره ها در محدوده مزو(nm۵۰-۲) قرار دارند. بیشترین میزان ظرفیت جذب در غلظت ppm ۵۰۰ برای جاذب بارگذاری شده توسط مس برابر mg/g ۲۳/۷ حاصل شد. همچنین با بررسی ایزوترم های تعادلی لانگمویر، فرندلیچ و دوبینین- رادوشکویچ، ایزوترم لانگمویر بیشترین تطابق را با داده های تجربی داشت. طبق ایزوترم دوبینین- رادوشکویچ ثابت شد، مکانیزم غالب در جذب سطحی در این پژوهش، فیزیکی است. جهت بررسی سینتیک جذب معادلات شبه درجه اول و شبه درجه دوم نیز بررسی شدند. سینتیک شبه درجه دوم با R۲ برابر ۰/۹۹ با داده های تجربی برازش شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیر رستم پور
گروه فرایند-دانشگاه تربیت مدرس دانشکده مهندسی شیمی
رضا خوش بین
دانشگاه بین المللی امام خمینی، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا
رامین کریم زاده
دانشگاه تربیت مدرس دانشکده شیمی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :