بررسی روند تغییرات آنیون کلر در خاک شور و سدیمی از طریق مطالعه ستون خاک

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,761

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWMSWRM05_119

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1391

چکیده مقاله:

استان کرمان با وسعتی بالغ بر 571581 کیلومتر مربع دارای اقالیم متنوع بوده که بیشتر در اقلیم خشک و بیابانی قرار دارد. نزولات جوی کم و ارتفاع بارندگی سالانه در کرمان حدود 541 میلی متر می باشد، در حالی که متوسط تبخیرسالانه به مراتب بیش از این مقدار است. یکی از مشکلات عمده اراضی این منطقه شوری و سدیمی بودن خاک است که در نتیجه عواملی نظیر برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی و روش های ناصحیح آبیاری، این خاک ها گسترشیافته اند. لذا با توجه به سطح قابل توجه خاک های شور و سدیمی استان و لزوم اصلاح آنها، تحقیق حاضر به بررسی نقش مواد اصلاح کننده مختلف بر روند اصلاح یک خاک شور و سدیمی می پردازد. در این تحقیق آزمایش اصلاحخاک شور و سدیمی، با استفاده از ستون خاک در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار و ده مرحلهآبشویی انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی در این طرح شامل: شاهد، گچ، گوگرد، گوگرد+تیوباسیلوس و اسید سولفوریک بودند که پس از تهیه ستون های خاک و اعمال تیمارهای مورد نظر، ستون های خاک تحت آبشویی قرار گرفتند. و درطول مدت آزمایش، تغییرات زمانی خصوصیات زهاب خروجی اندازه گیری شد. با توجه به این که کلر یکی از آنیون های مهمی است که در خاک های مناطق خشک و نیمه خشک دارای اهمیت می باشد و به عنوان آنیون همراه باسدیم به ویژه در خاکهای مناطق خشک به مقدار قابل توجهی یافت می شود، روند تغییرات آن در این تحقیق موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در مراحل اولیه آبشویی تیمار گوگرد+تیوباسیلوس، در خروج کلر از ستون خاک موفق تر بوده است و پس از تیمارگوگرد+تیوباسیلوس به ترتیب تیمارهای شاهد و گوگرد در خروج کلر از ستون خاکمطلوب تر از بقیه عمل کرده اند و با تکرار آبشویی، غلظت کلر موجود در زه آب به تدریج کاهش یافته است

کلیدواژه ها:

خاک شور و سدیمی ، اصلاح کننده ، ستون خاک ، کلر

نویسندگان

عفت افشارمنش

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

هرمزد نقوی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان

ناصر برومند

استادیار دانشگاه جیرفت

مهدی محمدآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی،دانشگاه آزادکرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور13810. دستورالعمل آزمایش های آبشویی ...
  • Qadir , M., Qureshi. R.H., Ahmadi, N.. ad Ilyas M., ...
  • Haq , I. 1966.Reclamation of saline-sodic _ by amendmens.M. S. ...
  • Muraoka, T , and Dos Santos, R.V.2006. Niutrition of vigha ...
  • Tanji, K.K. _ 990 .Agricultural salinity Assessment and management _ ...
  • نمایش کامل مراجع