تعیین میزان آلودگی تخم مرغ های شهرستان اردبیل به استافیلوکوکوس آرئوس، باسیلوس سرئوس، پروتئوس میرابیلیس و انتروباکترآئروژنز
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 251
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_VTJ-35-1_024
تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1401
چکیده مقاله:
بیماری های زئونوز باکتریایی یکی از مهم ترین معضلات بهداشتی جوامع انسانی به شمار می روند که در این بین بیماری های منتقله از غذا از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. مواد غذایی با منشا دامی آلوده مانند تخم مرغ می تواند بعنوان یکی از منابع مهم انتقال بیماری ها به انسان باشد. لذا هدف از این پژوهش بررسی میزان آلودگی تخم مرغ های شهرستان اردبیل به گونه های باکتریایی گرم مثبت استافیلوکوکوس آرئوس و باسیلوس سرئوس و باکتریایی گرم منفی پروتئوس میرابلیس و انتروباکتر ائروژنز بود. بدین منظور، با مراجعه به فروشگاه های خرده فروشی تخم مرغ در نقاط مختلف اردبیل تعداد ۲۴۰ عدد تخم مرغ (۸۰ تخم مرغ محلی، ۸۰ تخم مرغ فله ای و ۸۰ تخم مرغ مارک دار) به صورت تصادفی در مدت شش ماه طی سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ جمع آوری گردید و در شرایط استریل به آزمایشگاه منتقل شدند. پوسته و محتویات تخم مرغ ها از نظر آلودگی باکتریایی با روش های استاندارد کشت، رنگ آمیزی گرم، تست های اکسیداز و کاتالاز مورد بررسی قرار گرفت. از ۲۴۰ نمونه بررسی شده، در ۱۴ نمونه (۸۳/۵ %) آلودگی باکتریایی شناسایی گردید. بیشترین آلودگی به ترتیب در تخم مرغ محلی (۱۴/۵۷ %)، تخم مرغ فله ای(۷۲/۳۵ %) و تخم مرغ مارک دار (۱۴/۷ %) مشاهده شد. میزان آلودگی باکتریایی در پوسته تخم مرغ های محلی، فله ای و مارک دار به ترتیب ۵۰/۷ %، ۰۰/۵ % و ۲۵/۱ % بود و در محتویات تخم مرغ های محلی و فله ای به ترتیب ۵۰/۲ % و ۲۵/۱ % بود. از محتویات تخم مرغ های مارک دار هیچ گونه باکتری جداسازی نشد. در بین نمونه های مورد بررسی آلودگی به گونه های پروتئوس و انتروباکتر وجود نداشت. به هرحال، ۳۳/۳ % نمونه ها به گونه های استافیلوکوکوس و ۵۰/۲ % نمونه ها به گونه های باسیلوس آلوده بودند. نتایج این بررسی نشان داد که آلودگی به گونه های استافیلوکوکوس و باسیلوس در تخم مرغ ها به ویژه تخم مرغ های محلی منطقه اردبیل وجود دارد که در صورت مصرف غیر بهداشتی تخم مرغ می تواند منجر به ایجاد بیماری های باکتریایی در انسان شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آیدین عزیزپور
دانشکده کشاورزی مشگین شهر، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :