تطابق لیتواستراتیگرافی نهشته های کرتاسه زیرین در ناحیه خانه سورمه (شمال غربی نجف آباد) ومنطقه ایرانکوه (جنوب غربی اصفهان)
محل انتشار: چهارمین همایش ملی زمین شناسی اقتصادی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,437
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ECOGEO04_137
تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1391
چکیده مقاله:
در این پژوهش توالی کرتاسه زیرین در منطقه خانه سورمه ( 15 کیلومتری شمال غربی نجف آباد) با ضخامت 231.74 متر با همین توالی در منطقه ایرانکوه ( 20 کیلومتری جنوب غربی اصفهان ) با ضخامت حدود 523 متر مطابقت داده شده است . با تطابق لیتو استراتیگرافی انجام شده در این دو منطقه در محدوده زمانی بارمینتا آپتین مشخص گردید که، رسوبات منطقه ایرانکوه شامل چهار واحد سنگ چینه ای می باشد در صورتیکه رسوبات ناحیه خانه سورمه ازشش واحد سنگ چینه ایتشکیل شده است . در منطقه ی خانه سورمه توالی با یک واحد کنگلومرای/ماسه ای شروع شده و سپس واحد هیبریدی با بین لایه های کربناته بر روی آن دیده میشود پس از این دو واحد یک واحد کربناته بر روی هیبریدها مشاهده گردید که این سه واحد در منطقه ایرانکوه دیده نمی شود. در ادامه یک واحد دولومیت قرمز تاقهوه ای واحدهای قبلی را می پوشاند معادل این واحد در منطقه ایرانکوه در شروع توالی دیده می شود . در ادامه واحد آهک های توده ای در منطقه ی خانه سورمه - که هم ارز آن در منطقه ایرانکوه نیز دیده می شود- بر روی واحدهای قبلی قرار می گیرد. البته این واحد در منطقه ی خانه سورمه از تناوبی از آهک توده ای با بینلایه هایی از شیل آهکی و در منطقه ی ایرانکوه از تناوب آهک های توده ای با لنز های دولومیتی تشکیل شده است. واحد آخر در منطقه ی ایران کوه متشکل ازآهک های توده ای خاکستری است در منطقه ی خانه سورمه شامل تناوبی از آهک های توده ای و آهک های متوسط لایه است.
کلیدواژه ها:
کرتاسه زیرین – ایرانکوه - خانه سورمه
نویسندگان
مریم میرعباسی
کانه زایی منیزیت و هونتیت در سنگهای اولترامافیک شرق کویر ابرکوه
عبدالحسین کنگازیان
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :