کاربرد ژئوتکستایل در پایدار سازی زمین لغزش – مطالعه موردی زمین لغزش بستر جاده منطقه شارقلت شیرگاه
محل انتشار: اولین همایش منطقه ای مهندسی عمران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,800
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JOUYBARIAUCIVIL01_005
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1391
چکیده مقاله:
وقوع زمین لغزش های مخرب هر ساله سبب وارد آمدن خسارت های زیادی به سازه ها و تاسیسات زیربنایی مانند ساختمان ها، راهها، پلها و غیره می گردد که موجب تحمیل هزینه های مالی و جانی زیادی می گردد. وقوع این پدیده تحت تاثیر عواملی چون وضعیت توپوگرافی، زمین شناسی، آبهای زیرزمینی، بارندگی، پوشش گیاهی و شرایط لرزه خیزی منطقه می باشد. بروز زمین لغزش های مخرب در نواحی تپه ماهوری و کوهستانی استان مازندران تحت اثر فعالیت های انسانی و مسائل زمین شناسی، پدیده ای رایج می باشد. از جمله این نقاط تحت لغزش، مسیر جاده روستایی منطقه شارقلت شیرگاه در دامنه های کوهستانی و جنگلی شمال کشور می باشد که یکی از جاده های پر تردد منطقه است. جهت تثبیت شیروانی در حال لغزش منطقه، نخست پس از انجام مطالعات ژئوتکنیکی لازم و تعیین پارامترهای فیزیکی و مکانیکی خاک، پایداری شیب موجود با استفاده از روشهای تعادل حدی مورد بررسی قرار گرفت. سپس جهت پایدار سازی شیروانی از روش تسلیح خاک با ژئوتکستایل بافته نشده استفاده گردید. نتایج بررسی ها نشان می دهد که استفاده از این روش از طریق افزایش مقاومت داخلی خاک و کاهش فشار آب منفذی خاک چسبنده بدلیل زهکشی آب از لایه های ژئوتکستایل بافته نشده، موجب تثبیت زمین لغزش منطقه میگردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عسگر جانعلیزاده چوبستی
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
فرشید رضا حقیقی
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
محمد برارپور
دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
عباس طهماسبی پور
کارشناس ارشد خاک و پی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :