تاثیر عوامل تکتونیکی بر زمین لغزشی مبارک آباد (جاده هراز)

سال انتشار: 1377
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,520

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI02_075

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1385

چکیده مقاله:

یکی از مخرب ترین بلایای طبیعی در جهان که هر ساله میلیاردها دلار ضرر به جوامع بشری وارد می سازد، زمین لغزش می باشد. اگرچه تعدادی از کشورها با بلایایی مانند زمین لرزه، آتشفشان، … ناآشنا هستند اما بندرت کشوری را می توان در جهان یافت که زمین لغزشی را تجربه نکرده باشد. عوامل مختلفی در ایجاد و یا دوباره فعال شدن یک زمین لغزش دخیل هستند. درواقع می توان گفت که میزان پایداری یک توده تابعی از استحکام مواد تشکیل دهنده، شیب طبیعی زمین، مولفه های نیروی وزن اعمالی بر سطح لغزشی و همچنین وجود عوامل تسریح کننده نظیر حرکات تکتونیکی ، زلزله، میززان بارندگی و فرسایش خواهد بود. تاکنون در بیشتر مقالات مربوط به زمین لغزش ، موثرترین عوامل را معمولا در عوامل مهندسی نظیر نیروی وزن اعمالی، میزان بارندگی، نزدیکی سطح آب زیر زمینی … جستجو می کنند و نقش عوامل تکتونیکی را به عنوان یک عامل بالقوه و نه یک عامل اساسی در نظر می گیرند. در صورتی که مطالعاتی که در بعضی نقاط جهان انجام شده (مانند، Zietar, 1996 , Kozlova, 1996) موید آن است که در بسیاری از موارد عوامل تکتونیکی نقش اساسی و اولیه در ایجاد و ادامه زمین لغزش را دارند.

نویسندگان

قدرت الله فرهودی

بخش زمین شناسی، دانشگاه شیراز

آرش امینی نکو

بخش زمین شناسی، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Farhoodi. G.; 1991- "The morpb Ggenetic ph8e of the Alborz ...
  • Kozlova, T.V.; 1996- "Structural _ Tectonic and hithogenetic features of ...
  • Stocklin, J.; 1974. "Northern Iran: Alborz Mountains", Geol. Soc Lon., ...
  • Zietara, T.; 1996- "Influence of neotectonic and earthquake on 1andslide ...
  • نمایش کامل مراجع