بررسی اثرات غلظت های مختلف نمک، سالیسیلیک اسید و جیبرلیک اسید بر محتوی پرولین و کلروفیل های b,a در دو رقم کلزا (هایولا 401 و RGS)
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 968
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DEZFULWATERMECH01_241
تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1391
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با استفاده از گیاه کلزا (واریته های هایولاRGS، 401) صورت پذیرفت. تیمارهای اعمال شده شامل غلظت های مختلف شوری، جیبرلیک اسید(GA3) و سالیسیلیک اسید(SA) بود، که اثرات آن ها بر مقادیر کلروفیل a,b و محتوی پرولین مورد برسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش میزان شوری، در مقادیر کلروفیل های a,b کاهش صورت می گیرد، که میزان کاهش کلروفیل b در تمامی تیمارها بیشتر از کلروفیل a می باشد. این کاهش مقدار کلروفیل در سطح (p>0/01) معنی دار بوده و با مقایسه دو رقم، کاهش شدیدتر در رقم RGS مشاهده گردید. کاربرد SA بر روی تیمارهای مختلف شوری باعث افزایش کلروفیل های a,b گردید. کاربرد GA3 نیز در تیمارهای 75mM و 100 باعث افزایش معنی دار میزان کلروفیل های a,b گردید در صورتی که در تیمار 150mM این افزایش مشاهده نگردید و فاقد اثر بود. کاربرد همزمان SA,GA3 نیز در دو غلظت اول(75mM و 100 ) اثر افزایشی اعمال کرد و در غلظت بالا به دلیل عدم عملکرد GA3 تأثیر زیادی اعمال ننمود. با اندازه گیری محتوی پرولین مشاهده گردید که شوری سبب افزایش معنی دار در میزان پرولین در ریشه و برگ می گردد. کاربرد SA نیز باعث افزایش محتوی پرولین تحت سه غلظت NaCl گردید. کاربرد GA3 نیز اثر افزایشی اعمال نمود اما در غلظت بالای شوری تأثیر چندانی نداشت. اثر افزایشی اعمال شده در محتوی پرولین توسط SA بیشتر از GA3 مشاهده شد. کاربرد همزمان هر دو نیز باعث افزایش بیش از پیش محتوی پرولین در دو غلظت 75 و 100 میلی مولار گردید. بدین ترتیب به نظر می رسد که رقم هایولا 401 در مقایسه با رقم RGS توانایی بیشتری در مقابل استرس شوری از خود نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان نظربیگی
کارشناس ارشد زیست شناسی گیاهی، عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلا
حسین لاری یزدی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :