عوامل استرس زا و سبک های مقابله با آنها از دید دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 10، شماره: 6
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 262
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-10-6_004
تاریخ نمایه سازی: 23 بهمن 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: استرس، پدیده ای طبیعی است و به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزانه محسوب می شود. شناسایی عوامل استرس زا و آموزش و به کارگیری سبک های مقابله با آن، می تواند در تربیت پرستارانی شایسته و کارآمد بسیار مفید باشد. مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل استرس زا و سبک های مقابله با آن ها از دید دانشجویان پرستاری انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی است که در سال ۱۳۹۹ انجام شد. کلیه دانشجویان ترم ۳ تا ۸ مقطع کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز (۲۰۰ نفر)، به روش سرشماری، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بررسی عوامل استرس زا و پرسشنامه سبک های مقابله ای لازاروس و فولکمن بود. دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۶ و آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار استرس درک شده توسط دانشجویان (۵۸/۰±۸۵/۲) و به تفکیک حیطه های محیط های بالینی (۶۱/۰±۹۱/۲)، شخصی_اجتماعی (۷۳/۰±۸۹/۲)، و تحصیل در دانشگاه (۶۳/۰±۷۵/۲) بود. میزان بکارگیری سبک های مقابله با عوامل استرس زا در ۳/۱% از دانشجویان در سطح بالا، ۵/۶۴% در سطح متوسط و ۲/۳۴% در سطح ضعیف قرار داشت. سبک مقابله ای ارزیابی مجدد مثبت با میانگین و انحراف معیار (۴۳/۳±۲۲/۱۲)، بیشترین استفاده را در میان دانشجویان داشت.
نتیجه گیری: لازم است تا برنامه ریزی های لازم از سوی مسئولان و متولیان حوزه آموزش و بالین برای کاهش و کنترل عوامل استرس زا و استفاده از سبک های مقابله ای موثر در دانشجویان پرستاری انجام شود. در این راستا آموزش و هدایت دانشجویان به استفاده از روش های مقابله ای مسئله مدار مفید به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نسرین مشایخی
دانشگاه علوم پزشکی البرز.کرج. ایران.
مهسا خدمتی زارع
دانشگاه علوم پزشکی البرز. کرج. ایران.
مریم آقابراری
دانشگاه علوم پزشکی البرز
شیرین ریاحی
دانشگاه علوم پزشکی البرز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :