اثر محافظتی بیوفیلم حاصل از فعالیت باکتری بی هوازی احیاکننده سولفات بر مقاومت به خوردگی فولاد میکروآلیاژ API X۴۲

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 119

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MAIA-15-4_005

تاریخ نمایه سازی: 16 بهمن 1400

چکیده مقاله:

در این پژوهش، اثر محافظتی بیوفیلم ایجاد شده توسط گونه باکتریایی کلستردیدیوم، به عنوان یک باکتری بی­هوازی احیاکننده سولفات (SRB)، بر روی سطح فولاد میکروآلیاژ X۴۲ در محلول شبیه­سازی شده خاک شور آزمایشگاهی در مقایسه با شرایط استریل مورد ارزیابی قرار گرفته است. به منظور ارزیابی مورفولوژی و ریزساختار سطحی، از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدان (FESEM) مجهز به طیف سنج تفکیک انرژی (EDS) استفاده شد. رفتار خوردگی نیز به کمک آزمون پلاریزاسیون خطی و طیف­نگاری امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) مورد بررسی قرار گرفت.­ ­بررسی­های ریزساختاری نشانگر تشکیل بیوفیلم حاوی سه جزء سلول­های باکتری، ماده پلیمری برون سلولی (EPS) و محصولات خوردگی بود. در این ساختار نسبتا متراکم، ترکیب نیمه­رسانای سولفید آهن که مخرب رفتار حفاظتی بیوفیلم است مشاهده نشد. بر پایه آزمون EIS، بیوفیلم ایجاد شده از تخلخل کمتری نسبت به محصولات خوردگی ایجاد شده در شرایط استریل برخوردار است. همچنین، بیوفیلم تشکیل شده در زمان ماندگاری ۲۱ روز در محیط تلقیح شده با باکتری، مقاومت پلاریزاسیون را تا.cm۲ ­Ω ۷۳۳۰ ارتقا داد؛ درصورتی که در همین زمان، مقاومت پلاریزاسیون لایه محافظ محصولات خوردگی ایجاد شده در شرایط استریل معادل با.cm۲ ­Ω ۱۴۲۱ بوده است. این مقایسه، بهبود ۵ برابر در مقاومت به خوردگی را در اثر رفتار محافظتی بیوفیلم نشان می­دهد.

کلیدواژه ها:

گونه باکتریایی کلستردیدیوم احیاکننده سولفات ، فولاد میکروآلیاژ X۴۲ ، بیوفیلم ، طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی ، پلاریزاسیون خطی

نویسندگان

مجتبی بقال زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد، گرایش شناسایی و انتخاب مواد، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

خلیل الله قیصری

دانشیار، مهندسی مواد، گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

حسین معتمدی

استاد، میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :