بررسی امکان پیشبینی جریان ماهانه ورودی به سدهای بزرگ مخزنی دزکرخه و مارون براساس سیگنالهای بزرگ مقیاس اقیانوسی- اتمسفری با روش فصلی غیرپارامتری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 849

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCHP03_069

تاریخ نمایه سازی: 3 فروردین 1391

چکیده مقاله:

بهرهبرداری بهینه و مناسب از منابع آب رودخانهها بیشک وابسته به دانش و نحوه تغییرات آورد رودخانهها، تغییرات جوی ومسایل انسانی است لذا پیشبینی جهت مدیریت منابع و مصارف آب از اهمیت بالایی برخوردار م یشود. شکی نیست هر چقدر امکان برنامهریزیهای بلندمدتتر فراهم شود برنامهریزیهای کوتاه مدت نیز به افق بلندمدت نزدی کتر و ضمن انحرافات کمتر بهرهبرداری از برنامهریزی، مشکلات مدیریت منابع آب نیز کمترم یشود. حوزهها ی رودخان ه دز، کرخه و مارو ن از مناط ق حساس و مهم در کشور از لحاظ تامین نیاز شرب، کشاورزی، صنعت و بر قآبی هستند. از این رو پیشبین ی جریا ن آب ای ن رودخانهها میتواند در تصمیمگیریهای مدیریتی بسیار حائز اهمیت بوده و منافع مالی و ملی قابل توجهی را در بر داشته باشد. در دهههای اخیر، معرفی سیگنالهای بزرگ مقیاس اقلیمی که در حقیقت توابع مکانی و زمانی از متغیرهای هواشناسی هستند و معمولاً با اندازهگیری تغییرات نسبی این متغیرها معرفی م یشوند، به عنوان پیشبین یکنندههای پدیدههای هیدرولوژیکی، تحو ل عظیمی را در پیشبینیها ب هوجود آوردهاند. مدلها و ابزار پیشبینی هیدرولوژیکی بر این اساس و با استفاده از روشهای تجربی و آماری به عنوان ابزاری برای مدیریت بهتر منابع آب به کار گرفته شدهاند. پیشرفتهای بیشتر در مدلهای پی شبینی منوط ب ه شناخت بیشتر ارتباط پدیدههای اقلیمی و رویدادهای هیدرولوژیکی، بهبود و توسعه مدلها و پیشنهاد مدلهای جدید است. در این مقاله از یک روش غیرپارامتری و از دو متغیر جریان پیشین (جریان در ماههای قب ل) و شاخصENSO پیشین ( مقدارENSO در ماههای قبل) برای پیشبینی جریان در ما ههای آتی استفاده شد و در نهایت امکان انجام و کفایت چنین پی شبین یهایی براساس معیارهای امتیاز خطای خطی در فضای احتمالاتی و راندمان ناش – س و تکلیف مورد بررسی قرار گرفت.

کلیدواژه ها:

پیشبینی آورد ماهانه ، حوزه آبریز دز ، کرخه و مارون سیگنالهای اقلیمی - اقیانوسی ، مدلNSFM

نویسندگان

سروش اله دین

کارشناس امور هیدروانفورماتیک، سازمان آب و برق خوزستان

زهرا عصاره

کارشناس مسئول انرژی، سازمان آب و برق خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Inter-decadal Pacific Oscillation Modulation of the Impact of El Niio/Southerh ...
  • Simulation of Climate Change Impact On Runoff Using Rainfall Scenarios ...
  • Persistence of Australian streamflow and its application to seasonal forecasts, ...
  • An Assessment of the Value of Seasonal Forecasts in Australian ...
  • Long-lead probabilistic forecasting of streamflow using ocean-atmo spheric and hydrological ...
  • Comparison of different efficiency criteria for hydrological model assessment, P. ...
  • Assessment of rainfall simulations from global climate modes and implications ...
  • Forecasts of Seasonal Irrigation Allocations in the Goulburn Catchment, Victoria, ...
  • نمایش کامل مراجع