ارائه مدلی برای ارزیابی رابطه بین ارزشیابی توصیفی با شیفتگی تحصیلی، خلاقیت تحصیلی و خشنودی تحصیلی با میانجیگری امید تحصیلی
محل انتشار: مجله رویکردهای نوین آموزشی، دوره: 9، شماره: 1
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 218
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NEAU-9-1_007
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1400
چکیده مقاله:
هدف پژوهش حاضر، ارزیابی رابطه بین ارزشیابی توصیفی با شیفتگی تحصیلی، خلاقیت تحصیلی، و خشنودی تحصیلی مبتنی بر میانجیگری امید تحصیلی بوده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان ابتدائی شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۳۹۱-۱۳۹۰تشکیل داده اند. روش نمونه گیری، خوشه ای چند مرحله ای بوده که نهایتا تعداد ۲۴۰ نفر از دانش آموزان مورد نظر پژوهش، بطور تصادفی برای تحقیق انتخاب شده اند. ابزار تحقیق پنج پرسشنامه محقق ساخته بوده است: ۱- پرسشنامه محقق ساخته شاخص های ارزشیابی توصیفی کارآمد؛ ۲- پرسشنامه محقق ساخته امید تحصیلی؛ ۳- پرسشنامه خلاقیت تحصیلی(عابدی)؛ ۴-پرسشنامه محقق ساخته شیفتگی تحصیلی؛ ۵- پرسشنامه محقق ساخته موفقیت تحصیلی که روایی آنها به لحاظ محتوا تامین شده و در این خصوص از نظرهای استادان و متخصصان استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تحلیل مسیر و مدل معادله ساختاری استفاده شده است. نتایج پژوهش حاضر، نشان داد که ارزشیابی توصیفی بر امید تحصیلی اثر مستقیم دارد. نیز امید تحصیلی بر شیفتگی تحصیلی، خلاقیت تحصیلی، و موفقیت تحصیلی تاثیر مستقیم دارد (۰۰۱/۰ < ). همچنین، نتایج نشان داد، ارزشیابی توصیفی بر شیفتگی تحصیلی، خلاقیت تحصیلی، و موفقیت تحصیلی تاثیر غیر مستقیم دارد (۰۰۱/۰ < ) . مطالعه مدل تجربی پژوهش به روش معادله ساختاری نشان داد، شاخص های برابر با ۹۶/۰، برابر با ۹۳/۰، برابر با ۰۴۸۳/۰، ( ) برابر با ۷۱/۲۴۶ و ۹۴ = بوده که گویای برازش مطلوب مدل است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی سهرابی
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه
فرهاد شفیع پور مطلق
استادیار گروه مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد ا سلامی واحد محلات، محلات، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :