نقش شایستگی های کار آفرینانه درپیش بینی گرایش راه اندازی کسب و کارهای کوچک دربین دانشجویان ترویج وآموزش کشاورزی دانشگاه بو علی سینا
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 258
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ITVHE-9-41_004
تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1400
چکیده مقاله:
با توجه به اهمیت بنگاه های کوچک و متوسط و نقش بی بدیل آن ها در توسعه ی اقتصادی، بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، ایجاد و حمایت از این بنگا ه ها را یکی از اولویت های اساسی خود قرار داده اند. برای پیدایش فعالیت های کارآفرینانه، وجود زمینه ها و شایستگی های مناسب ضروری هستند. این تحقیق با هدف اصلی بررسی وشناسایی متغیرهای موثربر گرایش به راه اندازی بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs)با تمرکز بر شایستگی های کارافرینانه مورد نیاز دانشجویان انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل ۱۹۸ تن از دانشجویان ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان بود، که با استفاده از جدول پتن، ۱۶۴ تن از آنان به روش نمونه گیری سهمیه ای انجام شد. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامه بود، پایایی پرسشنامه با محاسبه ی ضریب آلفای ترتیبی به کمک نرم افزارR )۸۸%=α) محاسبه شد. گردآوری شده با نرم افزارهای SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. با استفاده از رگرسیون لجستیک مشخص شد ۲۶ درصد از تغییرات گرایش به راه اندازی کسب و کارهای کوچک و متوسط را تبیین می کند مهم ترین متغیر اثرگذار بر گرایش دانشجویان به راه اندازی بنگاه های کوچک و متوسط، شایستگی های راهبردی است. نتایج آزمون من ویت نی برای بررسی تاثیر جنس بر شایستگی های کارافرینانه نشان داد که تفاوت معناداری بین دانشجویان دختر و پسر در شایستگی فرصت جویانه، شایستگی ارتباطی و شایستگی ذهنی وجود دارد وتنها ۱۷درصد از دانشجویان دارای گرایش بالا در راه اندازی کسب و کارهای کوچک می باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحید علی آبادی
دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
سعید غلامرضایی
عضو هیئت علمی/دانشگاه لرستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :