اثر مجزا و تعاملی شیوه های فرزند پروری والدین و پلی موفیسم ژن ACE (I/D) و ACTN۳(R۵۵۷X) بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی کودکان
محل انتشار: نشریه پرستاری کودکان، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 215
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-7-1_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: هدف این مطالعه بررسی اثر مجزا و تعاملی شیوه های فرزند پروری والدین و ژنوتیپ ACE و ACTN۳، بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی کودکان بود.
روش: این پژوهش از نوع توصیفی- پس رویدادی است. جامعه آماری، شامل کودکان پسر ۴ الی ۶ ساله از شهر خرم آباد بودکه تعداد ۵۰ نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، شامل استفاده از PCR جهت تعیین ژنوتیپ و آزمون مهارت های حرکتی درشت اولریخ- ویرایش دوم بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دوطرفه، مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: کودکان برخوردار از شیوه فرزندپروری مقتدرانه نسبت به کودکان برخوردار از شیوه آسان گیرانه و مستبدانه از مهارت های حرکتی جابجایی و کنترل شیء بهتری برخوردارند. کودکان حامل آلل D ACE، نسبت به کودکان حامل ژنوتیپ II و کودکان برخوردار از آلل R ACTN۳، نسبت به کودکان حامل ژنوتیپ XX، از مهارت های حرکتی جابجایی، بهتری برخورداربودند. کودکان برخوردار از تعامل شیوه مقتدرانه+ژنوتیپ DD و شیوه مقتدرانه+ ژنوتیپ RR، نسبت به سایر تعاملات؛ از سطح رشدی بالاتری در اجرای مهارت های حرکتی برخورداربودند.
نتیجه گیری: آموزش شیوه های مناسب فرزندپروری (مانند شیوه مقتدرانه)، به همراه مدنظر قراردادن متغیرهای ژنتیکی به همه والدین و مربیان توصیه می شود تا با آگاهی از شیوه های مطلوب فرزندپروری و اثرات متغیر های ژنتیکی، بتوانند زمینه ارتقاء رشد مطلوب مهارت های حرکتی کودکان را فراهم نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهرام نظرپوری
Ph. D in motor behavior at Lorestan University. Iran
عباس بهرام
Professor at Tehran Kharazmi University, Iran.
معصومه قربانی مرزونی
Department Of Motor Behavior, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Mazandaran University, Babolsar, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :