بررسی عادت های مطالعه و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در سال ۱۳۹۴
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 12، شماره: 5
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 285
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-12-5_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: نظر به اینکه روش مطالعه دانشجویان بر کل فرایند تحصیلی آنها اثرگذار است و درنهایت بر سرنوشت شغلی انها تاثیر گذار خواهد بود، این مطالعه با هدف تعیین عادت های مطالعه و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان پرستاری و مامایی انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۱۳۹۴ بصورت سرشماری بر روی ۱۷۴ دانشجوی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی دزفول انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه استاندارد عادت های مطالعه (PSSHI) و پرسشنامه دموگرافیک بر پایه خودگزارش دهی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده از نرم افزار SPSS۱۸ و آزمون های آماری t مستقل، من ویتنی، آنالیز واریانس یک راهه و کروسکال والیس استفاده گردید.
یافته ها: در این مطالعه ۷۱ نفر مذکر (۸۱/۴۰ درصد) و ۱۰۳ نفر مونث (۲/۵۹ درصد) و از این میان ۹۷ نفررشته پرستاری، ۱۵ نفر اتاق عمل، ۲۱ نفر فوریت پزشکی بودند. میانگین نمره کل عادت های مطالعه دانشجویان ۱۰ ± ۲/۴۶ بود. میان نمره کل عادات مطالعه با سال تحصیلی (۰۰۱/۰ > P)، محل سکونت (۰۴/۰ = P) و ساعات مطالعه در روز (۰۴/۰ = P) رابطه معنادار آماری وجود داشت. همچنین میان توانایی خواندن با مقطع تحصیلی (۰۰۱/۰ > P)، محل سکونت (۰۰۱/۰ > P)، سال تحصیلی (۰۰۱/۰ > P) و معدل (۰۰۱/۰ > P) رابطه معنادار آماری وجود داشت. میان انگیزش یادگیری با جنس رابطه معناداری وجود نداشت (۹۳/۰ = P) ولی میان انگیزش وسال تحصیلی رابطه معنادار وجودداشت (۰۴/۰ = P).
نتیجه گیری: با توجه به اینکه وضعیت مطالعه در بین دانشجویان این دانشگاه در حد نسبتا مطلوب گزارش شده است به نظر می رسد دانشجویان به اندازه کافی با امکانات و شرایط یادگیری و مهارت های مطالعه آشنایی ندارند، لذا توصیه می شود که جهت بالا بردن مهارت های مطالعه در دانشجویان جدید الورود به هر دانشگاهی کارگاه های آموزشی در برنامه ریزی درسی آنها گنجانده شود به طوری که هنگام ورود به دانشگاه با این مهارت ها آشنا شوند که می تواند در پیشرفت تحصیلی و بالا بردن انگیزه تحصیلی آنان موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یعقوب مدملی
Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
احمد اصلانی
Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
یسرا احمدی
Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
مهسا موسوی
Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
حمیده مشعلچی
Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
مهدی نیک صفت
Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
مصطفی مدملی
Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :