تاثیر دو شیوه تمرین تناوبی سرعتی و ترکیبی (قدرتی-هوازی) بر سطوح آپلین پلاسمایی و مقاومت به انسولین زنان دیابتی نوع۲
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 13، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 269
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-13-1_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: فعالیت ورزشی ابزار درمانی موثری برای مدیریت بیماران دیابتی نوع ۲ است؛ هدف این پژوهش بررسی اثر هشت هفته تمرینات ترکیبی و تناوبی سرعتی شدید بر سطوح آپلین پلاسمایی و مقاومت به انسولین زنان دیابتی نوع ۲ است.
روش کار: ۵۲ زن دیابتی نوع ۲دارای اضافه وزن (سن:۶۰-۴۵ سال و شاخص توده بدنی>۳۰) با سطوح HbA۱c≥ ۵/۶ % به طور داوطلبانه انتخاب شدند وبر اساس مقادیر هموگلوبین A۱c در سه گروه تمرین:SIT (۱۷n=) و ترکیبی (۱۷n=) و کنترل (۱۸n=) قرار گرفتند. تمرینات شامل ۱۲ هفته تمرین ترکیبی و SIT بود. سطوح شاخصهای هموگلوبین A۱c و گلوکز ناشتا و انسولین اندازهگیری شد. جهت تعیین تفاوتهای میان گروه ها ازروش آماری تحلیل کوواریانس و در صورت معنیداری ازآزمون LSD برای تعیین اختلاف بین گروهها استفاده گردید.
یافته ها: کاهش معنیداری در میزان گلوکز ناشتا گروه SIT وجود داشت (۰۰۱/۰p<). میزان انسولین سرم گروه SIT و ترکیبی افزایش قابل توجهی یافت (۰۰۱/۰>p و۰۰۱/۰=p). میزان آپلین تغییرات معنیداری در گروه SIT و ترکیبی وجود نداشت ( ۱۳/۰=p و۰۹/۰=p). نتایج تفاوت معنیداری را در شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) در گروه (۰۰۱/۰p<) SIT و ترکیبی (۰۰۱/۰p= ) نشان داد. نتایج آزمون آنکوا تفاوت معنیداری در قندخون ناشتا(۱۷۱/۰ p=و ۸۵۳/۱F=) و آپلین (۱۲/۰=p و ۵۱۱/۰=F)نشان نداد. اما تفاوت بین گروهی معنیداری در انسولین (۰۳۶/۰=p و۶۲۲/۳=F) و مقاومت به انسولین (۰۰۸/۰=p و۵۱۱/۵=F) مشاهده شد.
نتیجه گیری: تمرینات ورزشی مستقل از نوع و روش انجام می توانند اثرات مثبتی بر کنترل قندخون زنان دیابتی نوع ۲ داشته باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیرا نصیری
Department of Sport Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
ابراهیم بنی طالبی
Department of Sport Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
محمد فرامرزی
Department of Sport Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :