تاثیر آموزش ارزیابی اختلال بلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی مغز بر آگاهی و عملکرد پرستاران
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 15، شماره: 6
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 218
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-15-6_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: اختلال بلع پس از حوادث عروقی مغزی میتواند منجر عوارض متعدد همچون پنومونی و نیز مرگ و میر بیماران شود. ارزیابی این اختلال در این بیماران توسط پرستاران اهمیت زیادی داشته و نیاز است که پرستاران در این زمینه آگاهی و عملکرد کافی داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش ارزیابی بلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی مغز بر آگاهی و عملکرد پرستاران انجام گرفت.
روش کار: این مطالعه از نوع مداخله ای قبل و بعد است که در آن ۸۰ پرستار بخشهای اعصاب و اورژانس به طور تصادفی در دو گروه کنترل (۴۰ نفر) و مداخله (۴۰ نفر) قرار گرفتند. مداخله این مطالعه برنامه آموزشی ارزیابی ابلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی مغزی بود. دادهها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه آگاهی پژوهشگر ساخته و چک لیست ارزیابی عملکرد جمع آوری گردید؛ و با استفاده از روشهای آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: یافتهها نشان داد که میانگین آگاهی (۰۷۵/۰=P) و عملکرد پرستاران (۶۵۲/۰P=) از ارزیابی بلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی در گروه مداخله و کنترل قبل از مداخله تفاوت آماری معناداری نداشت. بعد از اجرای مداخله بین دو گروه کنترل و مداخله از نظر میانگین آگاهی پرستاران اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (۰۰۱/۰> P). بطوریکه میانگین آگاهی پرستاران در گروه کنترل ۲۵/۲±۶۳/۷ و در گروه مداخله۴۷/۱±۶۵/۱۰ بود. همچنین عملکرد پرستاران در ارزیابی اختلال بلع در گروه کنترل ۰۳/۲±۶۳/۳ و در گروه مداخله ۸۴/۱±۸۵/۷ بود که از نظر آماری این اختلاف معنی دار بود(۰۰۱/۰> P).
نتیجه گیری: آموزش بر آگاهی و عملکرد پرستاران در ارزیابی اختلال بلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی مغز تاثیر دارد. اجرای برنامه آموزشی برای پرستاران مراقبت کننده از این بیماران میتواند در پیشگیری از پنومونی و افزایش ایمنی بیماران کمک کننده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا باقری
Shariati Hospital, Tehran University of medical Sciences, Tehran, Iran
طاهره نصر آبادی
Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Science, Islamic Azad university, Tehran, Iran.
ابراهیم ابراهیمی ابیانه
Azad Islamic University, Tehran, Iran.
لیلا صیادی
Nursing and midwifery care research center, School of nursing and midwifery, Tehran university of medical sciences , Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :