CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر آموزش ارزیابی اختلال بلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی مغز بر آگاهی و عملکرد پرستاران

عنوان مقاله: تاثیر آموزش ارزیابی اختلال بلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی مغز بر آگاهی و عملکرد پرستاران
شناسه ملی مقاله: JR_IJNR-15-6_001
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا باقری - Shariati Hospital, Tehran University of medical Sciences, Tehran, Iran
طاهره نصر آبادی - Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Science, Islamic Azad university, Tehran, Iran.
ابراهیم ابراهیمی ابیانه - Azad Islamic University, Tehran, Iran.
لیلا صیادی - Nursing and midwifery care research center, School of nursing and midwifery, Tehran university of medical sciences , Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: اختلال بلع پس از حوادث عروقی مغزی می­تواند منجر عوارض متعدد همچون پنومونی و نیز مرگ و میر بیماران شود. ارزیابی این اختلال در این بیماران توسط پرستاران اهمیت زیادی داشته و نیاز است که پرستاران در این زمینه آگاهی و عملکرد کافی داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش ارزیابی  بلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی مغز بر آگاهی و عملکرد پرستاران انجام گرفت. روش کار:  این مطالعه از نوع مداخله ای قبل و بعد است که در آن ۸۰ پرستار بخش­های اعصاب و اورژانس به طور تصادفی در دو گروه کنترل (۴۰ نفر) و مداخله (۴۰ نفر) قرار گرفتند. مداخله این مطالعه برنامه آموزشی ارزیابی ابلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی مغزی بود. داده­ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه آگاهی پژوهشگر ساخته و چک لیست ارزیابی عملکرد جمع آوری گردید؛ و با استفاده از روش­های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ها: یافته­ها نشان داد که میانگین آگاهی (۰۷۵/۰=P)  و عملکرد پرستاران (۶۵۲/۰P=) از ارزیابی بلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی در گروه مداخله و کنترل قبل از مداخله تفاوت آماری معناداری نداشت. بعد از اجرای مداخله  بین دو گروه کنترل و مداخله از نظر میانگین آگاهی پرستاران اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (۰۰۱/۰> P). بطوریکه میانگین آگاهی پرستاران در  گروه کنترل ۲۵/۲±۶۳/۷  و در گروه مداخله۴۷/۱±۶۵/۱۰ بود. همچنین عملکرد پرستاران در ارزیابی اختلال بلع در گروه کنترل ۰۳/۲±۶۳/۳ و در گروه مداخله ۸۴/۱±۸۵/۷ بود که از نظر آماری این اختلاف معنی دار بود(۰۰۱/۰> P). نتیجه گیری: آموزش بر آگاهی و عملکرد پرستاران در ارزیابی اختلال بلع در بیماران مبتلا به حوادث عروقی مغز تاثیر دارد. اجرای برنامه آموزشی برای پرستاران مراقبت کننده از این بیماران می­تواند در پیشگیری از پنومونی و افزایش ایمنی بیماران کمک کننده باشد.

کلمات کلیدی:
Dysphagia, knowledge, performance, cerebrovascular accidents, اختلال بلع, آگاهی, عملکرد, حوادث عروقی مغز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1357827/