بررسی تاثیر "گروه درمانی شناختی – رفتاری" بر رضایت زناشویی زنان نابارور متقاضی عمل لقاح مصنوعی
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 9، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-9-4_001
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: مشکل ناباروری به عنوان مسالهای تنشزا با مشکلات روانشناختی متعددی همراه است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر گروه درمانی شناختی - رفتاری بر رضایت زناشویی زنان نابارور متقاضی عمل لقاح مصنوعی انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر با روش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل و جامعه آماری کلیه زنان نابارور متقاضی عمل لقاح مصنوعی شهر قاین در سال۱۳۹۸ انجام شد. از بین آن ها زنانی که رضایت زناشویی پایین داشتند با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و در دو گروه ۱۷ تن به عنوان گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. داده ها به کمک "مقیاس رضایت زناشویی انریچ "Enrich Marital Satisfaction Scale)) در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون از گروه مداخله و کنترل کسب شد. روایی محتوایی، صوری و نیز پایایی مقیاس با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ انجام شد. گروه درمانی شناختی-رفتاری در ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای به گروه مداخله ارائه شد. داده ها با استفاده از نرمافزار اس پی اس اس نسخه ۱۹ تحلیل شد.
یافتهها: اثرآموزش گروه درمانی شناختی - رفتاری بر خرده مولفههای رضایت زناشویی(پاسخ قراردادی، مسایل شخصیتی، ارتباط زناشویی، حل تعارض، نظارت مالی، مساوات طلبی، فعالیت های مربوط به اوقات فراغت، روابط جنسی، ازدواج وفرزندان و جهت گیری عقیدتی) در زنان نابارور متقاضی عمل لقاح مصنوعی در سطح p<۰/۰۵ معنا دار است.
نتیجهگیری: گروه درمانی شناختی- رفتاری، منجر به افزایش رضایت زناشویی زنان نابارور متقاضی عمل لقاح مصنوعی می شود. لذا باید به آموزش گروه درمانی شناختی-رفتاری برای افزایش رضایت زناشویی زوجین نابارور توجه شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا شخمگر
PhD Student in General Psychology, Department of Psychology, Torbat-e-Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat-e Jam, Iran
علیرضا رجائی
faculty members of the Department of Psychology, Torbat Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat Jam, Iran
محمدحسین بیاضی
faculty members of the Department of Psychology, Torbat Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat Jam, Iran
سعید تیموری
faculty members of the Department of Psychology, Torbat Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat Jam, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :