سیستم های مغزی رفتاری، علائم پیش از قاعدگی و طرحواره های ناسازگار اولیه در مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 256
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRN-6-2_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: پژهش حاضر با هدف بررسی سیستم های مغزی رفتاری، طرحواره های ناسازگار اولیه و علائم پیش از قاعدگی در مادران با اختلال افسردگی پس از زایمان انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی میباشد. جمعیت تحقیق شامل تمامی مادران بعد از وضع حمل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد در سال ۱۳۹۷ بودند که تشخیص اختلال افسردگی پس از زایمان برایشان داده شده بود. کل نمونه ۲۰۰ نفری با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شد و پرسشنامه سیستم های مغزی رفتاری، فرم کوتاه پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ، پرسشنامه علائم پیش از قاعدگی و مقیاس افسردگی ادینبرگ را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که سیستم های بازداری و فعالساز رفتاری، علائم پیش از قاعدگی و طرحواره های حوزه خودگردانی-عملکرد مختل و حوزه محدودیت مختل همگی با افسردگی پس از زایمان رابطه داشتند. سیستم بازداری رفتاری، طرحواره خودگردانی و عملکرد مختل، طرحواره محدودیت مختل و علائم پیش از قاعدگی به طور مثبت و سیستم فعال ساز رفتاری به صورت منفی افسردگی پس از زایمان مادران را پیش بینی کردند.
نتیجه گیری: اختلال افسردگی پس از زایمان در مادران با مولفه های سیستم های مغزی رفتاری، طرحواره های ناسازگار اولیه و علائم پیش از قاعدگی همبسته بود. بنابراین ملاحظات ارزشیابی، تشخیص و درمان باید با تاکید بر این همبستگی ها در اختلال افسردگی پس از زایمان در مادران صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
brain behavioral systems ، early maladaptive schema and premenstrual syndrome ، Postpartum depression disorder. ، اختلال افسردگی پس از زایمان ، سیستم های مغزی رفتاری ، طرحواره های ناسازگار اولیه ، علائم پیش از قاعدگی
نویسندگان
بهمن علیمرادی
Postdoctoral of Psychosomatic Medicine and Psychotherapy, Department of Psychology, Neyshabur Branch, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran
حمید نجات
Assistant Professor, Department of Psychology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :