اثر بخشی درمان مبتنی بر شفقت بر کیفیت زندگی و شادکامی زنان مبتلا به سرطان سینه شهر اهواز
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 371
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-7-2_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: باتوجه به آثار روانی ناشی از ابتلا به سرطان بکارگیری درمان های روانشناختی در کاهش آثار روانی مربوط به ابتلا به سرطان سینه اهمیت زیادی دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیردرمانمبتنی بر شفقت بر کیفیت زندگی و شادکامی زنان مبتلا به سرطان سینه انجام شد.
روش: طرح پژوهش از نوع پیشآزمون- پسآزمون میباشد. جامعهی آماری پژوهش شامل کلیهی زنان دارای سرطان سینه مراجعه کننده به مراکز درمانی در سال ۹۵-۹۶ شهر اهواز بود که از میان آنها ۲۴ نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. از این تعداد ۱۲ نفر در گروه آزمایش و ۱۲ نفر در گروه گواه به شکل تصادفی ساده- به قید قرعه-، گماشته شدند. گروه آزمایش ۱۲ جلسه مداخله مبتنی بر شفقت دریافت کرد. ابزار استفاده شده در این پژوهش شامل پرسشنامهی کیفیت زندگی (WHOQOL-BREF) و پرسشنامهی شادکامی آکسفورد(AHQ) بود که در آخرین جلسه مداخله شرکت کنندگان به این ابزارها مجددا پاسخ دادند. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از روشهای آماری توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار نمرات و به منظور کنترل متغیرهای مداخله گر در پیش آزمون از تحلیل کواریانس استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش بیانگر آن است که میانگین های کیفیت زندگی دو گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون به ترتیب ۸۸/۲۰± ۸۳/۷۹، ۵۳/۱۰± ۵۸/۴۵ و میانگین های شادکامی دو گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون به تریب۳۴/۱۶± ۳۳/۹۲، ۵۷/۱۴ ± ۵۸/ ۴۵ که این مقادیر در تحلیل کواریانس چند متغیری از لحاظ آماری معنی دار است( ۰۰۱/۰P<).
نتیجه گیری: درمان مبتنی بر شفقت توانسته است میزان کیفیت زندگی و شادکامی زنان مبتلا به سرطان سینه را افزایش دهد می توان دلایل این اثر بخشی را به تاکید این درمان بر مولفه های شفقت و مهربانی و از طرف دیگر به مولفه های خاص درمان مبتنی بر شفقت نسبت داد.
کلیدواژه ها:
compassion therapy ، Quality of Life ، Happiness ، breast cancer ، درمان مبتنی بر شفقت ، کیفیت زندگی ، شادکامی ، سرطان سینه
نویسندگان
سجاد علی قنواتی
Islamic Azad University, Boroujerd Branch, Boroujerd, Iran
فاطمه بهرامی
Islamic Azad University, Khomeini Shahr Branch, Khomeini Shahr, Iran
کوروش گودرزی
Islamic Azad University, Boroujerd Branch, Boroujerd, Iran
مهدی روزبهانی
Islamic Azad University, Boroujerd Branch, Boroujerd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :