بررسی ارتباط خودکارآمدی بالینی باتعلق پذیری به محیط بالینی در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 7، شماره: 6
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 510
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-7-6_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: شناسایی و سنجش میزان اصول خودکارآمدی بالینی و تعلق پذیری به محیط بالینی میتواند، در ارتقای ارزشها و عمکرد حرفهای در محیطهای بالینی کمک کننده باشد.
روش: این پژوهش مطالعهای مقطعی از نوع توصیفی- همبستگی است، که ۲۳۰ نفر به عنوان نمونه پژوهش وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای شامل سه بخش فرم اطلاعات جمعیتشناختی، پرسشنامه خودکارآمدی بالینی پرستاری و پرسشنامه تعلقپذیری بالینی پرستاری جمع آوری شده و با نرم افزار آماری SPSS نسخهی ۱۹ و شاخصهای مرکزی، پراکندگی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری ۰۵/۰ درنظر گرفته شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین کل نمره خودکارآمدی بالینی( ۸۷/۴۱ ±) ۲۳/۲۱۴ و میانگین کل تعلق پذیری بالینی (۵۴/۱۵ ±) ۶۷/۱۱۳ بوده است و دانشجویان از خودکارآمدی بالینی و تعلق پذیری بالینی بالایی برخوردار بوده اند. علاوه بر این بین خودکارآمدی بالینی و تعلقپذیری به محیط بالینی از نظر آماری ارتباط مستقیم و معناداری وجود داشته است (۰۰۱/۰>p) به طوری که با افزایش میزان تعلقپذیری به محیط بالینی، خودکارآمدی نیز افزایش داشته است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه فوق که حاکی از میزان بالای حس تعلق پذیری به محیط بالینی و خودکارآمدی بالینی در دانشجویان پرستاری است، نشان دهنده برقراری ارتباط صحیح و اصولی در جامعه مورد مطالعه با محیط های آموزش بالینی می باشد. داشتن ارتباط مناسب مدرسان و پرسنل مراکز آموزش بالینی و برنامه ریزی صحیح می تواند حس تعلق به محیط بالینی و خودکارآمدی بالینی را در دانشجویان افزایش دهد و در نتیجه می تواند بر یادگیری و ادامه کار و حتی ادامه تحصیل در این رشته را نیز تاثیر گذار باشد.
کلید واژه ها: تعلق پذیری، خودکارآمدی، دانشجوی پرستاری
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدمهدی صفری زاده
Nursing Research Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
بتول تیرگری
Nursing Research Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
ام سلمه رودی رشت آبادی
Nursing Research Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
اعظم حیدرزاده
Faculty of Nursing & Midwifery, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
منصوره عزیززاده فروزی
Nursing Research Center, Faculty of Nursing & Midwifery Razi, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :