ارزیابی اثربخشی آموزش دوره احیاء قلبی-ریوی بر اساس مدل کرک پاتریک
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 8، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 454
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-8-3_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: یکی از روش های تحقق کیفیت آموزشی در مراکز درمانی، ارزشیابی اثربخشی دوره می باشد. یکی از مهم ترین و کاربردی ترین دوره ها، برگزاری دوره احیاء قلبی-ریوی برای کلیه کارکنان درمانی در سطوح مختلف می باشد.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی و مقطعی بود که بصورت سرشماری بر روی ۸۰ نفر از پرستاران جدیدالورود بیمارستان شهید رهنمون یزد در سال ۱۳۹۷ انجام شد. ارزیابی اثربخشی با مدل کرک پاتریک در ۴ سطح واکنش، یادگیری، رفتار و نتایج انجام شد. ابزار مورد استفاده در هر مرحله پرسشنامه روا و پایا بود. گزارش اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش ۲۱ و به کمک شاخص های عددی فراوانی و درصد انجام گرفت.
یافته ها: بر اساس نتایج در سطح واکنش، میانگین سطح محتوای دوره ۸۰/۳، مدرس ۷۸/۳ و امکانات دوره ۸۱/۳ بود. میانگین و انحراف معیار سطح واکنش (۴۰/۰±۷۹/۳)، یادگیری (۸۴/۳±۲۱/۱۸)، رفتار (۷۹/۰±۳۱/۴) و نتایج (۲۲/۰±۴۸/۴) بود که در مجموع اثربخشی ۶۱/۸۵ درصد را نشان می دهد.
نتیجه گیری: نتایج بیانگر اثربخشی دوره برگزار شده برای پرستاران جدیدالورود بود و به نظر می رسد مدل کرک پاتریک می تواند روشی مناسب جهت ارزشیابی اثربخشی آموزش های ضمن خدمت در حیطه سلامت باشد. پیشنهاد می شود که یادگیری و مهارت های عملکردی پرستاران به صورت پیوسته و با فواصل منظم مورد ارزشیابی قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Education ، Model ، Effectiveness ، Kirkpatrick ، CPR ، Nurse ، آموزش ، مدل ، ارزشیابی ، اثربخشی ، احیاء قلبی ریوی(CPR) ، پرستار
نویسندگان
محمد حسین دهقانی
Department of Anesthesiology and Critical Care, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
عباسعلی دهقانی تفتی
Department of Anesthesiology and Critical Care, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
مهدی رعدآبادی
Student Scientific Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :