اثربخشی روش آرام سازی بنسون بر کاهش استرس، افزایش تعداد و تحرک اسپرم در مردان نابارور
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 5، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 293
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-5-3_004
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: از نظر روان شناختی ناباروری یک دوره بحرانی است که از عدم تعادل بین زوج هایی که انتظار داشتن بچه را دارند و مشخص می شود که آن ها قادر نیستند به هدفشان برسند، ناشی می شود. مطالعه حاضر به منظور تعیین اثربخشی روش آرام سازی بنسون بر کاهش استرس، افزایش تعداد و تحرک اسپرم در مردان نابارور صورت گرفت.
روش کار: این مطالعه در سال ۱۳۹۵ بر روی مردان مراجعه کننده به دو متخصص اورولوژی شهر خرم آباد انجام شد. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و با تخصیص تصادفی ۱۵ نفر در گروه ازمایش (آرام سازی و دارودرمانی) و ۱۵ نفر در گروه گواه (دارودرمانی) قرار گرفتند. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه استرس ناشی از ناباروری نیوتن و همکاران و نتایج آزمایش اسپرموگرام بود. شرایط ورود به مطالعه عبارت بود از: سن ۴۰ ۲۵ سال، عدم سابقه مصرف داروهای آرام بخش، عدم سابقه قبلی آرام سازی، ناباروری بالای یک سال و عدم مصرف مواد مخدر. توسط متخصص اورولوژی برای هر دو گروه کلومیفن سیترات و و زینک پلاس تجویز شد. از دو گروه قبل از مداخله روانی و دارو درمانی پیش آزمون استرس به عمل آمد و بعد از پایان مداخله روانی و دارو درمانی و قبل از انجام آزمایش اسپرموگرام نیز پس آزمون استرس به عمل آمد.
یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که مردان نابارور در گروه آزمایش (آموزش آرام سازی به همراه دارو درمانی) در مقایسه با گروه گواه (دارودرمانی) کاهش بیشتری در میزان استرس داشتند (۰۰۱/۰ > P، = F ۱۳/۸۳). به علاوه، با توجه به نتایج اسپرموگرام میزان تحرک اسپرم ۳۳/۷۳ درصد افراد گروه آزمایش (۱۱ نفر) به بالای ۵۰ درصد رسید و تعداد اسپرم های ۶۷ درصد (۱۰ نفر) به بیش از ۲۰ میلیون رسید. در گروه گواه که فقط دارو درمانی را ادامه دادند میزان تحرک اسپرم ۶۶/۴۶ درصد (۷ نفر) به بالای ۵۰ درصد رسیده بود و تعداد اسپرم های ۶۰ درصد (۹ نفر) به بالای ۲۰ میلیون رسید.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه آرام سازی بنسون سبب کاهش استرس و افزایش تحرک و تعداد اسپرم ها شد. پیشنهاد می شود متخصصان علوم باروری روش آرام سازی بنسون را به عنوان روشی مکمل در کنار دارو درمانی برای نتیجه مطلوب درمانی به کار گیرند.
کلیدواژه ها:
Benson Relaxation ، Relaxation Method on Reduction ، Stress ، Number and Motility of Sperms ، Infertile Men ، آرام سازی بنسون ، استرس ناباروری ، تعداد و تحرک اسپرم
نویسندگان
محمد عباسی
Lorestan University, Khoramabad, Iran
فاطمه باوزین
Lorestan University, Khoramabad, Iran
لیلا منصوری
Lorestan University, Khoramabad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :