تاثیر مشاوره مبتنی بر خودآگاهی بر همبستگی بین خودآگاهی و رضایت جنسی زنان سنین باروری
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 6، شماره: 5
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 215
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-6-5_008
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: رضایت جنسی می تواند تحت تاثیر عواملی چون مهارت خودآگاهی قرار گیرد. هدف مطالعه تعیین تاثیر مشاوره مبتنی بر خودآگاهی بر همبستگی بین خودآگاهی و رضایت جنسی زنان سنین باروری بود.
روش کار: این مطالعه مداخله ای بر روی۷۶ نفر از زنان سنین باروری درخواست کننده خدمات مامایی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر گرگان(۱۳۹۵) انجام شد. نمونه ها به روش تصادفی بلوک بندی در دو گروه مداخله و کنترل جایگزین شدند. اطلاعات توسط فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه های فارسی خودآگاهی ریلو و آلیک و رضایت جنسی هادسون در دو مرحله قبل و یک ماه بعد از مداخله بدست آمد. مداخله شامل ۶ جلسه مشاوره فردی با رویکرد التقاطی با موضوع خودآگاهی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۶ تجزیه و تحلیل شدند .با توجه به نرمال نبودن داده ها ، همبستگی میانگین نمرات رضایت جنسی و خودآگاهی قبل و پس از مداخله با آزمون اسپیرمن بررسی شد.
یافته ها: قبل از مداخله بین رضایت جنسی و حیطه های خودآگاهی در گروه های مداخله و کنترل همبستگی وجود نداشت. پس از مشاوره درگروه مداخله بین رضایت جنسی و خودآگاهی خصوصی همبستگی مثبت معنی دار (۰.۴۳۷ = r و۰.۰۰۶ (P-value =و بین رضایت جنسی و اضطراب اجتماعی همبستگی منفی معنی دار ( ۰.۴۲۴ = r و۰.۰۰۸ (P-value =دیده شد.
نتیجه گیری: تغییر میزان همبستگی بین خودآگاهی خصوصی و اضطراب اجتماعی با رضایت جنسی زنان نشان می دهد، ارتقا رضایت جنسی تنها نیاز به ارتقا دانش جنسی و متخصصین این امر ندارد، بلکه تغییر در متغیرهای غیر جنسی می تواند این ارتقا را همراه داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طیبه ضیائی
Counseling and Reproductive Health Research Center, Golestan University of Medical Sciences
مرضیه گرزین
Counseling and Reproductive Health Research Center, Golestan University of Medical Sciences
معصومه رضائی اول
Judicatory, Gorgan, Iran
ناصر بهنام پور
Department of Biostatistics- Faculty of Health, Golestan University of Medical Sciences- Gorgan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :