جایابی بهینه خازن در شبکه های توزیع با در نظر گرفتن اثر هارمونیک ها به کمک روش جدید پخش بار هارمونیکی بازگشتی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 223
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISEE-9-4_006
تاریخ نمایه سازی: 2 دی 1400
چکیده مقاله:
در این مقاله یک تابع هدف چندگانه به منظور جایابی بهینه خازن ها در شبکه های توزیع شعاعی با در نظر گرفتن اثرات هارمونیکی معرفی شده است. در این تابع هدف علاوه بر پروفیل ولتاژ، تلفات اکتیو و هزینه نصب، پدیده رزونانس ناشی از هارمونیک ها نیز منظور شده است. به منظور بهینه سازی تابع هدف از روش فرا - ابتکاری PSO استفاده شده است. برای تحلیل پخش بار هارمونیکی در شبکه های توزیع، روشی جدید معرفی شده است. این روش مبتنی بر چهار ماتریس است که در طول پخش بار ثابت می مانند و تنها متغیر در آن، شمارنده تکرار و فرکانس های هارمونیکی اند. با توجه به اینکه در این روش جاروب های پس رو - پیش رو حذف شده اند، در عین داشتن دقت مناسب، سرعت محاسبات به طور موثری افزایش می یابد. روش پیشنهادی روی یک سیستم استاندارد ۱۴ شینه نامتعادل و یک سیستم واقعی از شبکه توزیع برق استان لرستان پیاده سازی شده است. نتایج شبیه سازی بیان کننده دقت و سرعت روش پخش بار پیشنهادی و همچنین موثربودن روش ارائه شده در جایابی بهینه خازن در شبکه های آلوده به هارمونیک اند.
کلیدواژه ها:
پخش بار هارمونیکی بازگشتی ، پخش بار هارمونیکی جاروب پس رو - پیش رو ، جایابی بهینه خازن ، رزونانس ، سیستم های توزیع شعاعی
نویسندگان
محمود رضا شاکرمی
دانشیار، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه لرستان - خرم آباد - ایران
مجید طولابی
کارشناس ارشد، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه لرستان - خرم آباد - ایران
حمزه بیرانوند
دانشجوی دکتری، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه لرستان - خرم آباد - ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :