سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: JR_SCJPO-13-1_004
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 88
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 24 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله خوانش اندیشه سیاسی نصرالله منشی در مقدمه کلیله و دمنه بهرام شاهی بر اساس روش هرمنوتیک قصدگرای اسکینر
چکیده مقاله:
یکی از منابع مهم تاریخ اندیشه سیاسی در ایران متون ادبی به جا مانده از گذشته است. نکته حایز اهمیت برای بازیابی این اندیشهها، شیوه و روش فهم، دریافت و بازخوانی مفاهیم مورد نظر در آنهاست. کلیله و دمنه یکی از این متون است که محتوای آن قرابت بسیاری با سیاست و شیوههای حکمرانی دارد. یکی از روشهایی که به یاری آن میتوان به استخراج مفاهیم سیاسی از متون گذشته پرداخت، روش هرمنوتیک قصدگرای کوئنتین اسکینر است. در این مقاله با مبنا قرار دادن این روش، تلاش شده با توجه به زمینه و زمانه نصرالله منشی، رئوس مهم تفکر وی در مقدمهاش بر ترجمه کلیله و دمنه بازخوانی شود. پرسش اصلی بر گرد مولفههای اندیشه سیاسی نصرالله منشی و هدف او از نگارش دیباچه بر ترجمه تنظیم شده است و در پاسخ، تاکید شده که میتوان مولفههای اندیشه سیاسی نصرالله منشی را در مواردی چون سلسله مراتبی بودن قدرت، مشروعیتبخشی به حاکمیت با بهره از دین، لزوم اطاعت از پادشاهان، همراهی دین و سیاست و عدالت اجتماعی رصد کرد که با طرح آنها در پی مشروعیتسازی و توجیه جایگاه پادشاهان در دوران آخر سلسله غزنویان بوده است. اندیشه منشی از این منظر تاکنون، بررسی نشده و همین امر نوآوری نوشته به شمار میرود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_SCJPO-13-1_004 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1354439/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سیدباقری، سیدکاظم و حسنی، مهدی،1400،خوانش اندیشه سیاسی نصرالله منشی در مقدمه کلیله و دمنه بهرام شاهی بر اساس روش هرمنوتیک قصدگرای اسکینر،https://civilica.com/doc/1354439
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، سیدباقری، سیدکاظم؛ مهدی حسنی)
برای بار دوم به بعد: (1400، سیدباقری؛ حسنی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- احمدوند، شجاع ودیگران (۱۳۹۵)، «فهم و تطور اسطوره فره ایزدی؛ ...
- اسکینر، کوئنتین (۱۳۹۹)، بینشهای علم سیاست(جلد اول: درباب روش)، ترجمه ...
- پالمر، ریچارد (۱۳۷۷)، علم هرمنوتیک، ترجمهی محمدسعید حنایی کاشانی،تهران، هرمس ...
- پورزکی، گیتی(۱۳۹۷)، «گفتوگوی با متن، تلاقیگاه هرمنوتیک اسکینر و گادامر» ...
- جرفادقانی، ابواشرف ناصح بن ظفر(۱۳۷۳)، تاریخ یمینی تصحیح جعفر شعار، ...
- حمیدی، محمد محسن (۱۳۸۶)، آرام و بیقرار(فرهنگ سیاسی در ادبیات ...
- سلمانی، مهدی، مجلیزاده، امین (۱۳۹۵)، «کتابشناسی کلیله و دمنه در ...
- شمیسا، سیروس (۱۳۹۳)، سبکشناسی نثر،چاپ سوم، تهران، میترا ...
- صادقی، مریم (۱۳۹۴)، نثر فارسی در سپهر سیاست، تهران، نگاه ...
- صفا، ذبیحالله (۱۳۸۵)، تاریخ ادبیات ایران، جلد اول، چاپ نهم، ...
- عوفی، محمد (۱۹۰۶)، لبابالالباب، تصحیح: ادوارد براون، بریل، لندن ...
- ظهیری ناو، بیژن و... (۱۳۸۹)، «سیر و تداوم اندیشههای ایرانشهری ...
- گلشنی، علی (۱۳۸۷)، «فهم فلسفی و تاریخی اندیشه سیاسی بر ...
- مرتضوی، خدایار (۱۳۸۸)، «کاوشی در روششناسی اندیشههای سیاسی(مطالعه موردی نقد ...
- معینی علمداری، جهانگیر (۱۳۸۵)، روششناسی نظریهها در سیاست جدید ، ...
- منشی، ابوالمعالی نصرالله (۱۳۸۸)، ترجمه کلیله و دمنه تصحیح و ...
- نوذری،حسینعلی و پورخداقلی،مجید (۱۳۸۹)، «روششناسی مطالعه اندیشه سیاسی: متدولوژی کوئنتین ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.